Un jove accepta 2 anys de presó per violar una menor a Torroella

L'acusat ha pagat 10.000 euros per indemnitzar la víctima

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment d'una noia mentre dormia després d'una festa a Sobrestany

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment d'una noia mentre dormia després d'una festa a Sobrestany / Marina López/ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

Un jove ha admès durant el judici que va violar una menor de 16 anys l'octubre de 2020 al nucli de Sobrestany, que pertany a Torroella de Montgrí. La fiscalia li demanava inicialment 6 anys de presó, però ha rebaixat la petició de pena fins als 2 anys perquè l'acusat ha pagat 10.000 euros per indemnitzar la víctima. La seva defensa ho ha acceptat, i com que totes les parts estan d'acord en com van anar els fets i en la pena de presó que demanen per l'acusat, el tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona haurà de dictar sentència en aquest sentit. Posteriorment, l'acusat podrà optar a la suspensió de la pena de presó perquè no supera els dos anys.

Tal com ha admès el processat, l'11 d'octubre de 2020 l'acusat, de 19 anys, i la víctima, que en tenia 16, van anar amb uns amics a celebrar una festa en una casa de Sobrestany. A l'hora d'anar a dormir, ambdós van dormir al mateix llit. Cap a les dues de la matinada, quan la víctima estava profundament adormida, el processat va violar-la, provocant que es despertés i marxés corrent. La víctima també ha ratificat els fets tal com ja els va relatar durant la declaració judicial.

A l'hora d'aplicar la pena, la fiscalia ha tingut en compte la legislació anterior a l'aplicació de la llei "només sí és sí". També demana que un cop surti de la presó, se li apliqui una mesura de llibertat vigilada durant 2 anys i que no es pugui acostar a la víctima durant el mateix període de temps.