Palamós incrementarà en més de 4 km el carril bici i unirà una desena d'equipaments públics del municipi

El projecte també s'instal·larà un punt de càrrega per bicicletes elèctriques a la plaça dels Països Catalans

Part del carril bici de Palamós

Part del carril bici de Palamós / .

ACN

Palamós incrementarà en més de quatre quilòmetres el carril bici actual del municipi. La Junta de Govern Local ho ha aprovat inicialment i el projecte preveu també la instal·lació d'una estació de càrrega de bicis elèctriques, que se situarà a la plaça dels Països Catalans. El nou traçat preveu també la unió d'una desena d'equipaments públics a través del carril i des de l'Ajuntament asseguren que servirà també per pacificar la circulació i afavorint la mobilitat sostenible. El projecte preveu tres eixos de carril bici urbans de nord a sud, i un d'est a oest. Un dels quals és el que recorrerà tot el carrer de Nàpols i que connectarà la zona de Mas Gorgoll amb el passeig del Mar.

El nou traçat tindrà continuïtat fins al passeig per la banda dreta del carrer de Nàpols (sentit platja) passant per davant de l’Institut de Palamós. Altres trams del projecte són, d'una banda, el que surt del passeig del Mar i pren el carrer de l'Avió. El següent s'inicia al final del carrer de l'Avió, on el carril bici passa per la plaça dels Països Catalans -on hi haurà el punt de càrrega- fins a connectar amb el carrer d'Enric Vincke, on es farà un traçat amb paviment diferenciat a la vorera, fins a arribar a la cruïlla amb el carrer dels Rentadors

Actualment Palamós compta amb un traçat de gairebé cinc quilòmetres de carril bici urbà, repartits en diversos trams. D'aquesta manera s'arribarà a nou quilòmetres, un cop s'hagi completat l'obra. Els cinc existents van de la zona que passa en paral·lel a la ronda de l’Est, i que des de la carretera de La Fosca connecta amb la via Verda, així com el tram de carril ubicat en el passeig del Mar.

L'any 2016 Palamós també va estrenar l’itinerari per a bicicletes que passa pel perímetre del municipi i que uneix el Pont de Ferro amb la via Verda a Sant Joan.