El Nostradamus xinès posa data a la següent gran catàstrofe mundial

Fu Chau Fa va ser un vident d'origen xinès

No és l'únic considerat com 'Nostradamus xinès'

Una estàtua de confuci

Una estàtua de confuci / Sport

Julián Moreno

Fu Chau Fa va ser un vident d'origen xinès que durant principis de segle va vagar pel món predicant el seu missatge. Després d'una llarga temporada a Llatinoamèrica, va passar un temps a Espanya on va llançar una de les seves més lúgubres prediccions.

Es definia com a 'Únic salvador del món sencer', 'Coneixedor de la causa de l'Univers' i 'Fundador de la Veritable Felicitat Eterna' i la veritat és que dins de les possibilitats de l'època va ser un personatge una miqueta mediàtic gràcies a les seves profecies.

A més, era considerat filòsof i profeta. En una entrevista concedida a un mitjà de l'època va explicar que "ni república, ni comunisme, ni monarquia, ni cap altre sistema de Govern pot portar-nos la felicitat. La felicitat vindrà amb una evolució natural i obligada... La caiguda del Kaiser, la del mateix Napoleó, no són una altra cosa que efectes de tal evolució...".

"Mentre que no hi hagi un idioma universal, el món serà un antre de tenebres" és la seva predicció més famosa. Molts creuen que la predicció fa referència a la falta d'unitat mundial que va provocar en les següents dècades guerres, atemptats i pandèmies.

Les prediccions de Liu Bowen

Un altre dels coneguts com a 'Nostradamus' del país oriental. A Bowen se li atribueix ni més ni menys que encertar la Covid amb una de les seves prediccions. "Si preguntes quan vindrà la plaga. Diria que a l'hivern al voltant de setembre i octubre (…) Un es preocupa que els cadàvers es quedin desatesos/ i un es preocupa per la dificultat de passar de l'any del porc a l'any de la rata" explicava.

El que realment fa que aquesta predicció sigui creïble és la segona part de la profecia. "Un es preocupa per l'inici del desastre en Huguang (una regió Xinesa que inclou Wuhan)/que després s'estén a totes les províncies de la Xina".

A Àsia hi ha una gran tradició en el món de la futurologia i l'endevinació. Tant Fu Chau Fa com Liu Bowen són dos clars exemples d'una pràctica que es desenvolupa a Xina des de fa segles.