Tornen els actes vandàlics a Vilademuls amb la tala de nou arbres

L'alcalde demanarà més patrullatge de Mossos perquè tem que el que busca l'autor és «fer mal a algú»

Un dels arbres mig tallat en un dels camins de Vilademuls

Un dels arbres mig tallat en un dels camins de Vilademuls / aj. Vilademuls

Eva Batlle

Eva Batlle

Els actes vandàlics relacionats amb la tala d'arbres a Vilademuls han tornat. Després de gairebé quatre mesos de calma, n'han serrat nou més en un camí forestal d'una àrea boscosa de Parets d'Empordà.

Un veí de Bàscara que corria aquest matí per la zona s'ha torbat amb un arbre a terra i és qui ha alertat dels fets al batlle del seu poble. Aquest ha contactat amb el de Vilademuls, Àlex Terés. El batlle assegura que n'estan tips d'aquests fets i que el què busca l'autor és "fer mal a algú".

En quatre dels nou casos, el responsable de la tala ha deixat l'arbre a terra del tot tallat mentre que en altres cops, a mig serrat, sense que arribi a caure.

L'ajuntament ha avisat aquest matí als Bombers, Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals i s'han traslladat fins al punt dels fets.

Alguns dels arbres es trobaven a la zona on hi ha el dipòsit municipal d'aigua de Sant Baldiri. Un espai ja castigat en l'anterior tala de finals de gener, que va causar desperfectes.

Perill per la població

Àlex Terés denuncia que deixar el tronc serrat sense que arribi a caure en dies com avui amb tramuntana pot ser un perill. Ho justifica explicat que a la zona on s'han talat els arbres són espais que els veïns utilitzen per caminar, córrer, entre altres. Per això, aquest matí s'ha assegurat la zona i per evitar que la gent hi circuli i també, el batlle ha demanat els veïns que no s'hi acostin, subratlla. Després de la inspecció, una empresa ha fet caure els altres arbres que no estaven del tot tallats.

El consistori assegura que es treballa amb la hipòtesi que l'autor sigui el mateix individu que va protagonitzar les tales del gener. En tots els casos, les tales s'han fet amb motoserra, fent un tall orientat per aconseguir que l'arbre es precipités al camí per "provocar un dany més gran".

Els Mossos d'Esquadra investiguen juntament amb els Agents Rurals aquesta nova tala "indiscriminada" d'arbres a Vilademuls. L'agutzil i el batlle, assegura, preveuen fer rondes el matí en els dies vinents per mirar si ha succeït en algun punt més de la població.

L'alcalde demanarà més patrullatge a la zona i recorda que arran de la pressió policial realitzada a principis d'any es van acabar les tales, fins avui que algú hi ha tornat. Terés també denuncia que aquests fets suposen "inseguretat i risc per les persones".