Confirmen Miquel Noguer (Junts) i Pau Presas (ERC) com a president i vicepresident de la Diputació

Junts es farà càrrec de Xaloc, mentre que ERC assumirà Dipsalut

Miquel Noguer i Pau Presas, durant la presentació dels últims pressupostos.

Miquel Noguer i Pau Presas, durant la presentació dels últims pressupostos. / GEMMA TUBERT (ACN)

Laura Fanals

Laura Fanals

Línia continuista per aquest mandat a la Diputació de Girona. Junts i ERC, que fa setmanes ja van avançar que havien arribat a un pacte per revalidar l'acord de govern, han confirmat que l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (Junts), tornarà a presidir l'ens, mentre que el batlle de Cassà de la Selva, Pau Presas (ERC), en tornarà a ser el vicepresident.

Així mateix, l’acord entre Junts i Esquerra manté la línia del mandat anterior i preveu que dues vicepresidències siguin per Junts i dues per Esquerra. En aquest sentit, es crearan quatre comissions informatives presidides pels vicepresidents molt similars a les actuals: D’Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local, presidida per Pau Presas. També n'hi haurà una segona de Cultura, Noves Tecnologies i Esports, en mans de Junts, la tercera; d’Acció Social i Salut Pública, amb educació i joventut, per ERC, i la quarta de Territori i Sostenibilitat en mans de Junts.

Pel que fa als dos principals organismes autònoms de la Diputació, les formacions han apostat per la continuïtat i Junts seguirà al capdavant de XALOC, mentre que ERC continuarà al càrrec de Dipsalut. Noguer, com a president de la corporació, serà també el president del Patronat de Turisme i el Consorci d’Aigües Girona Costa Brava.

El repartiment del cartipàs serà similar al que ja hi hagut durant aquesta legislatura i es concretarà en el ple de cartipàs que està previst que se celebri a final de mes.