El Banc de Sang organitza donacions especials a cinc municipis de costa gironins

Es necessitaran 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes

Extraccions de sang en una imatge d'arxiu.

Extraccions de sang en una imatge d'arxiu. / Aniol Resclosa

L.T.

El canvi de rutines i les vacances són els motius pels quals baixa més la donació de sang. A conseqüència d’això, el Banc de Sang i Teixits ha activat una quarantena de punts de donació a les principals zones turístiques catalanes, a les platges i a la costa i també a la muntanya.

Concretament, hi haurà col·lectes especials a 23 platges de la costa catalana de Barcelona, Girona i Tarragona i en algunes s’hi repetiran les col·lectes en diferents dates. Els municipis gironins on es faran donacions són l’Escala, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Lloret de Mar i Blanes, amb carpes que s’instal·laran a prop de la platja, aprofitant que són zones turístiques concorregudes.

Durant els mesos més calorosos de l’any, les donacions continuen sent imprescindibles. Es calcula que a l’estiu caldran 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans. Per aquest motiu, des del Banc de Sang, i sota el lema «Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu» recordem que la necessitat de sang és essencial. Paral·lelament, cal recordar que es pot continuar donant sang als principals hospitals catalans.