Polèmica per la publicació a les xarxes socials de l'Ajuntament de Ripoll de l'entrega a la policia d'un immigrant en situació irregular

El post, que adjunta una imatge de l'immigrant, ha aixecat molta polseguera a les xarxes socials amb tota mena de comentaris

La publicació de l'Ajuntament de Ripoll que ha aixecat polèmica a les xarxes socials.

La publicació de l'Ajuntament de Ripoll que ha aixecat polèmica a les xarxes socials. / Ajuntament de Ripoll

EFE

L'Ajuntament de Ripoll, governat des del 28M pel partit independentista i d'ultradreta Aliança Catalana, ha informat del lliurament a la Policia Nacional d'un immigrant en situació irregular per expulsar-lo. La publicació ha aixecat molta polèmica a les xarxes socials.

Mentre l'alcaldessa Silvia Orriols deia sobre això en el seu perfil personal a Twitter que "entrar il·legalment és un delicte" i que "consentir-ho és generar un efecte crida que pot tenir greus conseqüències econòmiques i culturals", el regidor de la CUP Dani Vilaseca qualificava la publicació del consistori de "repugnant".

La piulada de l'ajuntament, acompanyada d'una foto, explica que "la Policia Local de Ripoll ha localitzat una persona dormint a la zona de la Devesa del Pla" i que aquesta ha manifestat "que es troba en situació irregular. Els agents han contactat amb el Cos Nacional de Policia que, una vegada fetes les comprovacions, se l'ha endut per obrir expedient d'expulsió", afegeix.

Silvia Orriols, entre crítiques i missatges de suport a les xarxes, ha manifestat que els que acusen l'Ajuntament de Ripoll de "feixisme per voler posar ordre en el descontrol immigratori" ho haurien de fer també amb la resta de països perquè tots regulen la immigració.

L'activista Mohammad El Amrani, premi Social de la Fundació Princesa de Girona, també s'ha pronunciat en contra i ha qualificat la piulada de l'Ajuntament de Ripoll de "vomitiva, preocupant, vergonyosa. Estem davant d'un atac flagrant a la dignitat i als drets humans", afegeix El Amrani.