L'alcaldessa de Ripoll demana al govern català que prohibeixi l'ús del burquini

Fonts de la conselleria d'Igualtat i Feminismes han explicat que no han rebut cap comunicació de l'Ajuntament de Ripoll per cap canal oficial

Una dona nedant amb un burquini al mar Mediterrani, en una imatge d'arxiu.

Una dona nedant amb un burquini al mar Mediterrani, en una imatge d'arxiu. / Reuters / Stringer

Europa Press

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha demanat al govern català que no permeti l'ús de vestits de bany integrals -els anomenats burquinis- a les piscines públiques: "Demano a la Generalitat que recapaciti i rectifiqui la seva decisió de tolerar burquinis a les piscines municipals".

Així ho ha exposat en una piulada a Twitter en la qual ha compartit una carta a la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, per demanar-li que rectifiqui i replantegi la mesura per permetre el vestit de bany integral en les piscines de titularitat pública.

"Obligar els governs locals a modificar ordenances per implantar el seu model, que fomenta la discriminació i les alimenta contra comunitats i els recels contra Occident, ens sembla com a mínim contraproduent i perillós", ha sostingut Orriols.

Fonts de la conselleria d'Igualtat i Feminismes han explicat que no han rebut cap comunicació de l'Ajuntament de Ripoll per cap canal oficial.

El Govern va recordar al juliol als ajuntaments que no poden prohibir el 'topless', la lactància, ni generar situacions de discriminació a les piscines municipals, com prohibir l'accés amb vestits de bany que tapin més parts del cos.

La consellera Tània Verge va assegurar llavors que "portar un vestit de bany que cobreixi els genitals i voler-se refrescar són les dues úniques condicions per poder accedir a una piscina municipal a Catalunya".