Setmana de controls policials per reduir les distraccions al volant

L'ús del mòbil és la pràctica més estesa

DdG

 Aquesta setmana els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals faran una campanya per combatre les distraccions i vigilar el compliment dels semàfors.  

Les distraccions enguany continuen sent la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres catalanes junt amb la infracció d’una norma de circulació i per davant de l’errada del conductor i la velocitat inadequada, indiquen des del Servei Català de Trànsit (SCT). En concret, són darrere d’un 23,8% de la sinistralitat, és a dir, d’un de cada quatre accidents amb víctimes. 

Les distraccions causades per l’ús dels telèfons mòbils són les més esteses. Des de l’any passat ha augmentat la pèrdua de punts fins a sis -abans n'eren tres- per utilitzar el mòbil, subjectant-lo amb la mà, durant la conducció.

En aquesta campanya policial, els Mossos d’Esquadra utilitzaran també patrulles no logotipades per combatre les distraccions en la conducció Del total de denúncies per distraccions que els Mossos d’Esquadra han imposat enguany, el 38% han estat amb aquests vehicles espiell.

A la darrera campanya de controls de distraccions, a l’abril d’enguany, es van imposar en una setmana un total de 2.076 denúncies a Catalunya, de les quals 985 van ser per fer ús o subjectar el mòbil. Això representa haver denunciat gairebé 300 conductors cada dia per l’ús del telèfon en la conducció. En aquest sentit, cada any a Catalunya es posen més de 20.000 sancions per manipular dispositius de telefonia mòbil o altres sistemes de comunicació durant la conducció.