Les obres del Pont de Calatrava de Ripoll, s’aturen per discrepàncies entre direcció d’obra i constructora

Els degoters a edificis públics com la Biblioteca Lambert Mata porten maldecaps al consistori

Sílvia Orriols, alcadessa de Ripoll.

Sílvia Orriols, alcadessa de Ripoll. / Lourdes Casademont/ACN

Jordi Remolins

Poc temps va durar l’alegria per l’inici de les obres per l’accessibilitat del Pont de Calatrava que es van iniciar a mitjans de juliol. Setmanes després l’actuació es va aturar perquè la direcció d’obra i l’empresa constructora van topar per discrepàncies amb el tipus de fonaments que s’hi havien plantejat. El regidor de Promoció econòmica, Hisenda i Habitatge de l’Ajuntament de Ripoll, Guillem Barranqueras (Aliança Catalana), va relatar en el darrer plenari municipal que «la direcció d’obra va plantejar uns fonaments molt ben fets, però la constructora en vol fer uns de més senzills perquè diu que ja aguantaran». Les actuacions contemplen la construcció d’una rampa que salvi el desnivell de 4,5 metres entre l’estació i la Devesa del Pla i millorar l’accessibilitat al pont. Haurien d’haver-se acabat aquest mes.

La discussió ha provocat l’aturada de les obres, que ara mateix no se sap quan es reprendran. Una empresa de pilotatge de Vic està pendent de validar el projecte de la constructora. En cas que s’acabin fent els fonaments que proposa aquesta, Barranqueras afirma que «ens hauran de tornar la diferència de diners que hi ha pressupostats». El febrer es va aprovar l’adjudicació d’aquesta obra per part de la Junta de Govern Local per 189.472 euros, provinents de pressupostos participatius, pressupost ordinari municipal i una subvenció de la Diputació de Girona.

Paral·lelament, l’alcaldessa Sílvia Orriols va explicar que «gairebé tots els equipaments públics municipals tenen degoters» i va denunciar la deixadesa en el manteniment que durant els últims anys han patit. En els darrers mesos es va haver de fer una reparació en el lluernari de la Biblioteca Lambert Mata, canviant-ne el vitrificat ressec pel sol i també els acabaments, segons va dir el mateix Barranqueras. 

A banda, es va fer una reparació de mínims a la tela asfàltica que hi ha al voltant, que està rebufada, i que segons l’equip de govern caldrà ser substituïda. Per tirar endavant aquesta acció «ens caldrà cercar subvenció perquè es tracta d’uns diners que no estan contemplats en el pressupost d’aquest any». Un altre edifici sobre el qual s’ha hagut d’actuar és el de l’Arxiu Comarcal, mentre que el del Pavelló Municipal segueix en espera que se substitueixi tot el teulat.

Subscriu-te per seguir llegint