Girona trasllada les parades de Sant Jordi al Palau de Fires

La previsió de pluja motiva el canvi d’ubicació de la fira, prevista primer a la Copa i la Devesa

Una imatge del Sant Jordi de l'any passat.

Una imatge del Sant Jordi de l'any passat. / ANIOL RESCLOSA

Alba Carmona

Alba Carmona

Girona no repetirà la celebració de Sant Jordi a la Copa i la Devesa, com estava previst inicialment, sinó al Palau de Fires. L’amenaça de pluja ha fet que l’Ajuntament de Girona, a petició del gremi de llibreries de la ciutat, hagi optat per traslladar les parades de la diada a cobert, al Palau Firal. 

Després dels bons resultats de l’any passat, la capital pretenia consolidar el format de l’any passat, amb parades repartides entre l’esplanada de la Copa, on s’instal·larien 29 estands de llibreries i floristes professionals, i el passeig de la Devesa, on n’hi havia d’haver 77 més d’entitats sense ànim de lucre, escoles i partits polítics. Aquest model havia agradat a llibreters i floristes, però, davant de l’alta probabilitat de pluges previstes per dissabte s’ha acordat el canvi de lloc.

L’horari d’obertura al públic serà de 9 a 21 i l’entrada, gratuïta, es farà per la porta del passeig de la Devesa. A la planta baixa del Palau, s’hi ubicaran les parades del sector professional del llibre i la rosa i, a la primera planta, hi haurà les entitats sense ànim de lucre, els centres escolars i els partits polítics.

«És el dia més important de l’any per a les llibreries i les floristeries i per això, des de l’Ajuntament, hem fet un gran esforç d’última hora per traslladar la jornada al Palau Firal i que la pluja no desllueixi un dia tan especial com aquest», assegura la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes. 

Durant tota la jornada s’han previst activitats diverses, a més de les tradicionals signatures de llibres. A les 12, hi haurà el contacontes de l’obra La rínxols dels llaços blaus, a càrrec de Vivim del Cuentu; a les 1, una actuació musical de DJ Mr. Blond i a les 5, una lectura poètica a càrrec d’Edicions Tremendes. 

La celebració de la diada es tancarà amb una doble proposta musical: a les 6 hi haurà un concert de Fina! i a les 7.30, de la cantant Tramma.