La Ludwig Band i Clara Peya estrenaran els seus nous treballs a l'Auditori de Girona

De setembre a gener, acollirà els concerts de Rodrigo Cuevas, Stay Homas, Calexico o Jean-Guihen Queyras

Un concert de la Simfònica de Cobla i Corda a l'Auditori, l'any passat.

Un concert de la Simfònica de Cobla i Corda a l'Auditori, l'any passat. / ANIOL RESCLOSA

Alba Carmona

Alba Carmona

Clara Peya i La Ludwig Band, amb l'estrena dels seus nous projectes, Rodrigo Cuevas, Stay Homas o el violoncelista Jean-Guihen Queyras són alguns dels artistes que passaran per l'Auditori de Girona entre el setembre i el gener. En aquests quatre mesos, acollirà vint-i-sis propostes, entre elles els concerts de Calexico, Víctor Manuel, Niña Pastori o Els Amics de les Arts, amb un cartell que busca l'equilibri entre les propostes més arriscades i els grans noms nacionals i internacionals de les músiques modernes i la clàssica,  segons el director de l’equipament, David Ibáñez. 

En l'apartat de músiques modernes, als ja anunciats Calexico i Víctor Manuel, en la gira de celebració dels seus 75 anys, s'hi afegeixen ara els concerts de Niña Pastori (3 novembre), Rodrigo Cuevas (15 de desembre), Stay Homas (2 de desembre) o Els Amics de les Arts (27 d'octubre), en un recital coorganitzat amb el festival Temporada Alta. També amb Temporada Alta hi ha programat a la Sala de Cambra de l'Auditori l’únic concert a Catalunya de la cantant nord-americana Sophie Auster (22 d'octubre). 

Tretze de les propostes de la nova temporada de l'Auditori portaran el segell Compromís Creació, creat per acompanyar i visibilitzar la feina dels artistes, amb especial atenció als de l’entorn proper. En aquest apartat sobresurt l'estrena absoluta del nou treball de la pianista empordanesa Clara Peya (7 d'octubre), Corsé, amb un concert especial amb convidats, i de La Ludwig Band, Gràcies per venir, l'endemà de la seva publicació (21 d'octubre) o la col·laboració entre el trompetista nord-americà Dave Douglas i la Girona Jazz Project,  una cita única que no es repetirà enlloc més (12 de novembre). 

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya portarà a l'Auditori el concert de Nadal Emociona’t amb la SCCC (24, 25 i 26 de novembre), una proposta amb les veus de Beth, Elena Gadel, La Pau, Mariona Escoda, Miki Núñez i Joan Garrido i el cor Geriona, formació coral resident a l'Auditori de Girona, l'espectacle Aigua (23 de desembre). 

El cicle #Descoberta, que aposta per concerts de proximitat sobre l'escenari de la sala gran, inclourà enguany les actuacions d'Alba Careta Group (1 d'octubre); el duet de veu i violoncel XY i Verde Prato, el projecte de l’artista Ana Arsuaga (3 de desembre). 

La programacio de clàssica

Pel que fa a la música clàssica, s’hi podrà veure Ticket to ride: Bach, The Beatles, Bowie i Glass de la GIO Symphonia & Elena Tarrats; l'estrena mundial de Pluie oblique, una composició de Benet Casablancas creada per encàrrec de l’Auditori i interpretada pel Quartet Diotima (22 d’octubre) o l'únic concert a Catalunya de Jean-Guihen Queyras, un dels millors violoncel·listes del món, amb el primer lliurament dels dos que farà a Girona basat en Les Suites per a violoncel de Bach (10 de desembre).

Durant les Fires de Sant Narcís, l’Auditori acollirà el Concert tradicional de Fires de la Cobla La Principal de La Bisbal (29 d’octubre) i l’espectacle Un-i-son del Cor Maragall (1 de novembre), mentre que per Nadal, l’equipament gironí comptarà amb el Festival de Valsos i Danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès (29 de desembre) i El Trencanous amb El Ballet de Barcelona (7 de gener).

Ja de cara al 2024, l'Auditori avança alguns dels grans noms de la clàssica que té a l'agenda. És el cas d'un dels millors tenors de l'escena internacional, Javier Camarena, que oferirà un repertori de cançons i àries d’òpera (14 de gener); Mussorgsky: Quadres d’una exposició, amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (7 d’abril), i Bach: La Passió segons Sant Joan, un concert de grans dimensions, participatiu i a càrrec de diverses veus gironines, amb dramatúrgia de Sergi Belbel i les actuacions de Jordi Boixaderas i Sílvia Bel (4 de maig).

No serà l'únic concert participatiu de la temporada, que arrencarà amb la Missa Nelson de Haydn, una proposta de gran format amb cors, cantaires, solistes i instrumentistes gironins interpretant la monumental missa estrenada l’any 1798, i també la cantata El gran dia de Girona, del mestre Francesc Civil, una cita doble que s’estrenarà a la Sala Montsalvatge el 29 de setembre. També tornarà El Messies Participatiu, una proposta amb 200 veus professionals i amateurs a l’escenari cantant el reconegut oratori de Händel (16 de desembre).

Per al públic familiar, la nova temporada compta amb les actuacions de Xiula, que presentarà el nou disc a les comarques gironines (30 de desembre) i 2 Princeses Barbudes, amb el seu espectacle Som i serem, basat en el món dels insectes (26 de novembre).

Auditori obert

A banda dels projectes participatius, dins el projecte social i educatiu Auditori Obert, s’estrenarà el sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva, se seguirà oferint servei de cangur en algunes de les propostes i es potenciaran les activitats paral·leles i conferències prèvies als concerts, com les que es realitzaran abans de les actuacions del Quartet Diotima, de Jean-Guihen Queyras, de Rodrigo Cuevas, de Mussorgsky: Quadres d’una exposició i de La Passió segons Sant Joan.