L’Espai Ter de Torroella recorda Tete Montoliu amb un gran espectacle inèdit

Dirigit per Perico Sambeat, compta amb una vintena de músics en escena, entre ells diversos intèrprets molt vinculats al pianista

Laura Simó, Ignasi Terraza i Horacio Fumero comptartiran escenari amb la Girona Jazz Project

El pianista Tete Montoliu, en una imatge d'arxiu.

El pianista Tete Montoliu, en una imatge d'arxiu. / DdG

A. Carmona

Coincidint amb el norantè aniversari del naixement de Tete Montoliu, l’Espai Ter de Torroella de Montgrí acull aquest dissabte l’estrena de Tot celebrant Tete & Big Band, un concert d’homenatge al millor músic de jazz que ha donat Catalunya.  

Dirigit per Perico Sambeat, es tracta d’un espectacle inèdit, en format big band, amb una vintena d’intèrprets que oferiran un repertori vinculat a Montoliu, una de les figures cabdals del jazz europeu. 

Tot celebrant Tete & Big Band comptarà amb la participació de músics que van tenir un vincle de proximitat amb l’artista. És el cas del contrabaixista Horacio Fumero, que juntament amb el bateria Peer Wyboris va ser la mà dreta del seu trio estable durant els darrers vint anys de la seva carrera; la vocalista Laura Simó, que va ser l’última veu que va incorporar a les seves formacions; el pianista Ignasi Terraza, amb qui no tan sols va compartir com superar les limitacions de la ceguesa sinó les claus del swing i el blues a través del seu instrument i el bateria Esteve Pi, músic fidel a la formació de trio d’Ignasi Terraza. 

Amb la voluntat que la celebració sigui completa, la proposta comptarà per a aquesta ocasió amb la participació especial de la Girona Jazz Project i la direcció de Perico Sambeat, un altre músic que va tenir un vincle molt especial amb Tete Montoliu arran de la seva participació en la gravació del disc Punto de partida, juntament amb el trompetista nord-americà Wallace Roney.

També un llibre

Abans del concert, el vestíbul de l’Espai Ter acollirà la presentació del llibre Round about Tete. Una mirada coral a la vida i l’obra de Tete Montoliu, del bisbalenc Pere Pons Macias. 

La publicació ofereix una mirada calidoscòpica del personatge a través de vivències, opinions, articles, declaracions, cartes i altres documents al voltant de la vida i obra de l’artista, provinents de molts dels que van tenir l’ocasió de conèixer-lo. Músics, mànagers, programadors, productors, periodistes, escriptors, cineastes, cantants o amics i familiars participen al llibre, editat per Llibres del Kultrum. 

L’edició s’acompanya de les transcripcions d’algunes de les composicions del seu repertori: estàndards, cançons populars i composicions d’altres músics.