Héctor Abad Faciolince, Claudia Durastanti i Anna Pazos se sumen al MOT

Les biblioteques de Girona i la d'Olot organitzen clubs de lectura amb els autors

Una de les converses del MOT 2023 a Girona

Una de les converses del MOT 2023 a Girona / Martí Albesa

ACN

El festival MOT ha anunciat la incorporació d'Héctor Abad Faciolince, Claudia Durastanti, Anna Pazos i Jaume Ferrer en la programació d'aquest 2024. Hi intervindran per parla de l'autoficció literària en les seves novel·les. El certamen literari ha avançat els noms d'aquests autors perquè el públic pugui llegir-se les obres abans del festival i participi en les activitats després d'haver llegit els últims títols. En aquesta línia, les biblioteques de Girona i la d'Olot organitzen clubs de lectura amb les obres dels autors del festival d'enguany. A Olot es faran tres sessions entre el 31 de gener i el 3 d'abril i a Girona se'n faran sis. Les inscripcions es poden fer a través del web de Girona Cultura i en els equipaments on es faran.

A Olot, Albert Grabulosa serà l'encarregat de conduir les tres sessions dedicades al MOT del club de lectura de la biblioteca Marià Vayreda. El primer d'ells serà el 31 de gener al museu de la Garrotxa i es parlarà d''Unsex me!', de Jaume Ferrer. El dimecres 28 de febrer serà el torn de l'obra 'L'estrangera' de Claudia Durastanti. Una vegada acabi el festival literari es farà la tercera sessió del club de lectura, el 3 d'abril, a la biblioteca amb l'adaptació de la novel·la gràfica 'El olvido que seremos' d'Héctor Abad Faciolince.

En el cas de Girona, es faran sis sessions, una en cada biblioteca. La primera serà el 13 de febrer a les set de la tarda a la biblioteca Ernest Lluch i anirà a càrrec de Blai Gasull per parlar de 'Huaco retrato', escrita per Gabriela Wiener. El 20 de febrer es farà a la biblioteca Antònia Adroher i serà sobre l'obra 'Fugir era el més bell que teníem', de Marta Marín-Dòmine. La biblioteca Carles Rahola acollirà la seva sessió el 26 de febrer que parlarà de 'L'ordre del dia', d'Eric Vuillard. Per altra banda, la biblioteca Salvador Allende es concentrarà en 'L'art de portar gavardina' de Sergi Pàmies el 27 de febrer. La última de les sessions serà a la biblioteca Just M. Casero el 12 de març amb l'obra 'Los astronautas' de Laura Ferrero.