El Col·legi d’Administradors de Finques de Girona critica que el Govern actuï “a cop de decret” amb la sequera

El col·lectiu veu inviable aplicar la normativa i demana que se’ls escolti

Una piscina, en una imatge d'arxiu.

Una piscina, en una imatge d'arxiu. / Freepik

ACN

ACN

El Col·legi d’Administradors de Finques de Girona critiquen la gestió del Govern amb la sequera i consideren que actua “a cop de decret”. El col·lectiu es mostra preocupat per la manca de concreció en les piscines comunitàries de veïns i asseguren que la normativa s’està aplicant amb “estratègia electoralista” i veuen inviable que s’apliqui l’últim decret presentat pel Govern. Creuen que el text només obre un seguit de dubtes i no aporta solucions de com es gestionarà el cobrament al públic o qui controlarà l’accés de les piscines privades. Per últim demanen que se’ls escolti i se’ls tingui present en la presa de decisions.

El nou decret que ha presentat el Govern sobre la sequera obre la porta a omplir les piscines privades sempre i quan aquestes tinguin una funció de refugi climàtic. Creuen que el decret és inviable i no resol el problema de quines piscines podran obrir i quines no.

En aquest sentit, critiquen que es traslladi la responsabilitat als ajuntaments per decidir quines han de ser refugis climàtics i quines no. També retreuen que el Govern no plantegi com es farà el control de l’accés en piscines privades i com es farà el cobrament al públic.

Per això consideren que el decret s’escapa en una “estratègia electoralista que no té en compte el col·lectiu que haurà d’aplicar-lo”. El president i el secretari del col·legi creuen que el Govern “esta criminalitzant a la propietat privada i al turisme”. Per això demanen que escoltin les peticions que fan des del sector d’administracions de finques en la gestió de comunitats i de patrimonis abans de prendre decisions i legislar.