«Sense la beca probablement no hauria pogut seguir estudiant»

La Fundació Impulsa acompanya a 73 joves amb dificultats socioeconòmiques de la Garrotxa i el Baix Empordà perquè puguin cursar estudis de FP 

Alguns dels joves becats, fent una activitat.

Alguns dels joves becats, fent una activitat. / Fundació Impulsa

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Aquest és el segon curs que la palamosina Janna Braggi (17 anys) rep una beca de la Fundació Impulsa per cursar estudis de Formació Professional (FP). I és que l’any passat, en un context de dificultats econòmiques, la beca li va permetre matricular-se a un cicle formatiu de grau mitjà de cures auxiliars d’infermeria a l’institut de Palamós. «Sense la beca probablement no hauria pogut seguir estudiant després de 4t d’ESO perquè no m’hauria pogut pagar la matrícula», confessa, i afegeix que «m’hauria hagut de posar a treballar, tot i que els meus pares volien que estudiés».

A més, compta amb el suport d’una mentora, que l’acompanya durant tot el camí. «Ens trobem entre tres i quatre vegades al mes, m’ha ajudat molt a aprovar el primer curs», explica. I és que fins ara, «em costava molt estudiar, concentrar-me i sempre tenia una visió pessimista», confessa, «però amb la seva ajuda he aconseguit dedicar-me de ple als estudis». A vegades, però, també queden per anar a fer un cafè, caminar o visitar exposicions. «Mica en mica hem anat creant una relació de confiança que m’ha permès empoderar-me i creure més en mi». A més, la Fundació Impulsa organitza activitats amb els joves becats de la comarca.

En el conjunt de la província de Girona, la Fundació Impulsa becarà i acompanyarà aquest curs un total de 73 estudiants de la Garrotxa (50) i el Baix Empordà (23). En el conjunt de Catalunya, l’entitat oferirà suport a 320 joves amb compromís i motivació, però amb dificultats socioeconòmiques, per cursar estudis de FP. Ho faran de la mà de 230 mentors, persones que de forma altruista assumeixen aquest rol en el creixement humà i acadèmic dels joves, al costat d’un equip psicopedagògic.

La Fundació Impulsa els paga la matrícula, els proporciona un ordinador portàtil i els ofereix formacions i inserció en empreses. D’aquesta manera, l’entitat garanteix que els joves becats surtin amb «avantatge competitiu» per poder revertir la seva situació socioeconòmica. Els joves han estat seleccionats a partir de criteris econòmics i de motivació pels centres educatius i, posteriorment, els consells comarcals i els ajuntaments han fet la valoració socioeconòmica per, després, l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa fer-ne la selecció final a través d’un procés de valoració per garantir que, a més de complir amb el requisit de topall d’ingressos familiars, l’alumnat també mostri ganes d’estudiar, voluntat d’esforç i constància.

Subscriu-te per seguir llegint