Vehí (CUP), sobre la protesta contra Vox a Girona: "Volem que passi a tots els Països Catalans"

La diputada assegura que la CUP és el "vot útil contra l'extrema dreta" a les comarques gironines

La cap de llista de la CUP a Girona, Mireia Vehí, envoltada dels cartells de la campanya del 23-J en una roda de premsa a la seu de la formació a Barcelona.

La cap de llista de la CUP a Girona, Mireia Vehí, envoltada dels cartells de la campanya del 23-J en una roda de premsa a la seu de la formació a Barcelona. / ACN

Agències/Redacció

La cap de llista de la CUP a Girona a les eleccions del 23-J, Mireia Vehí, ha celebrat que Vox es trobés aquest dilluns amb una protesta a Girona i ha demanat que es repliqui i "passi a tots els Països Catalans". "Que Vox no pugui trepitjar Girona és una bona notícia", ha assegurat la diputada al Congrés dels Diputats en una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona. La líder anticapitalista ha assegurat que la CUP és el "vot útil contra l'extrema dreta" a les comarques gironines perquè les enquestes demostren que hi ha un diputat que es disputarà entre les dues formacions. En les eleccions de fa tres anys i mig, la candidatura d'unitat popular es va quedar a 2.000 vots de treure representació a la demarcació.

"Volem dir a la ciutadania que si la gent vol evitar que l'extrema dreta entri a les institucions aquest vot és la CUP", ha reblat Vehí que ha assegurat que el "PSOE i el PP no es diferencien en res" i ha carregat contra Sumar per "no aportar diferències" a banda d'alguns matisos. "Si la gent vol canvi, que voti canvi. Que voti la CUP", ha subratllat.

A més, Vehí ha qualificat aquest dimarts de "pur bipartidisme ranci" el cara a cara d'aquest dilluns entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo: "Va ser un debat desastrós al més pur estil Règim del 78".

"El PSOE no va plantejar cap model alternatiu al PP, ha de fer alguna cosa més a part d'alertar que ve el llop", ha afegit Vehí, que també ha lamentat que, al debat, no es parlés "en cap moment" de la crisi climàtica.

Un aspecte amb què Vehí ha exemplificat la similitud entre tots dos partits és el seu enfocament sobre Catalunya: "Negació del dret d'autodeterminació, negació de l'espionatge de Pegasus i negació a la vulneració de drets", ha enumerat.

Cervià de Ter, "referent per canviar dinàmiques"

D'altra banda, la candidata de la CUP per Girona Mireia Vehí s'ha trobat aquest dilluns amb l'actual equip de govern de Cervià de Ter: Guillem Surroca, Clàudia Ventura i Sergi Firmino. En la reunió han compartit la situació actual del poble i els principals eixos que a partir d'ara volen implementar durant el mandat 2023-2027. Un d'ells és convertir Cervià de Ter en un municipi referent en transparència i participació ciutadana, segons detalla la formació.

Mireia Vehí amb l'alcalde de Cervià de Ter, Guillem Surroca.

Mireia Vehí amb l'alcalde de Cervià de Ter, Guillem Surroca. / CUP

L'alcalde Guillem Surroca, per la seva banda, ha posat el focus en "omplir de vida els espais municipals que té el poble a través d'una agenda cultural, social i esportiva potent", explica el partit. "Tenen en ment també implementar una comunitat energètica pública, recuperar zones verdes, adequar els carrers més malmesos del poble i aconseguir una gestió pública de l'aigua a través de l'adhesió a un sistema públic, entre altres", apunta la CUP en un comunicat.