Més baixes al Bàsquet Girona: ara és el torn del Pato Garino

L'aler argentí no entra en els plans de Salva Camps i s'acomiada de Fontajau després d'una temporada

El Pato Garino, a Fontajau

El Pato Garino, a Fontajau / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Neteja important al vestidor del Bàsquet Girona: després de HillHanzlikFigueras Miletic, l'entitat gironina va fer oficial el comiat de l'aler argentí Pato Garino. Garino, que acabava contracte, va arribar l'estiu passat procedent del Nanterre francès i a Fontajau va disputar 28 partits amb l'equip durant la temporada 2022-23.

El canvi a la banqueta, amb l'arribada de Salva Camps per Aíto García Reneses ha provocat una autèntica revolució per a la plantilla. De moment, cinc dels jugadors amb els quals va comptar el club en l'any de la seva estrena a la Lliga ACB no repetiran experiència a Fontajau. La dada, que no és menor, exemplifica les dificultats que ha tingut el club al llarg de la temporada.

Malgrat la permanència, l'únic i veritable objectiu del Bàsquet Girona a la màxima categoria del bàsquet estatal, la progressió del col·lectiu va declarar-se insuficient, tot i que durant bona part de la temporada el vestidor (i l'afició) va somiar amb cotes més altes que la simple salvació.

Aíto va queixar-se durament del calendari, per l'aturada que va produir-se per la Copa del Rei i els partits de seleccions, assenyalant que als jugadors se'ls havia «oblidat» tot allò que s'havia treballat durant els entrenaments. A partir d'allà l'equip va caure i va patir per una permanència que semblava asseguradíssima a mitja temporada.

I és en aquesta poca o nul·la capacitat de resposta a la pista que va presentar l'equip per a reaccionar, on la planificació esportiva del Bàsquet Girona s'ha marcat que no torni a passar. La primera reacció va ser la sacsejada a la banqueta, amb el fitxatge de Salva Camps. La segona, acomiadar jugadors: ja en van cinc. Els pròxims dies encara hi haurà més novetats a les oficines.