El 1r torneig benèfic per l'autisme entre el Figueres i l'Olot recapta més de 5.000 euros

El club olotí s'ha proclamat campió de la primera edició de l'esdeveniment, a favor de TEA Alt Empordà, gràcies als penals després de dos triomfs per a cada entitat a Vilatenim

Esportivitat entre Figueres i Olot

Esportivitat entre Figueres i Olot / Lluis Ribera

Lluís Ribera

Més de 5.000 euros, a l'espera de comptar la recaptació total. Aquests són els fons, com a mínim, que s'han recollit aquest dimecres al vespre a l'Estadi de Vilatenim en el 1r Torneig Benèfic TEA, que ha estat un èxit. L'esdeveniment ha comptat amb quatre partits de futbol entre els equips de les seccions de la Unió Esportiva Figueres i la Unió Esportiva Olot. Tots els diners recaptats aniran íntegrament a TEA Alt Empordà, associació en suport a les famílies amb nens i nenes amb el Trastorn de l’Espectre Autista.

Vilatenim ha registrat una bona entrada

Vilatenim ha registrat una bona entrada / Lluis Ribera

Una mitjana de 300 espectadors han assistit al torneig, que s'ha iniciat a les 6 de la tarda i ha acabat a quarts de 12 de la nit. El Figueres i l'Olot han guanyat dos partits cadascun i el desenllaç per obtenir el trofeu de guanyador s'ha decidit des del llançament de penals del partit del primer equip masculí. Els garrotxins s'han mostrat més encertats des del punt fatídic. Abans, l'amateur de l'Olot, de Tercera RFEF, s'havia imposat 0-2 al del Figueres, d'una categoria menys, Elit. Els altres tres resultats de la jornada han estat: Figueres 0-5 Olot (primer equip femení), Figueres 2-1 Olot (Juvenil A) i Figueres 1-0 Olot (Integra). Al lliurament de premis hi han assistit, entre altres, el nou president de la UE Figueres, Dani Sala; el vicepresident de l'Olot, Dionís Cros; l'alcalde de Figueres i diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; i el directiu de la Federació Catalana de Futbol, Carles Mallart.

Una jugada del partit femení

Una jugada del partit femení / Lluis Ribera

L'entrada tenia un preu de 10 euros i també s'han venut butlletes que permetien optar a guanyar samarretes cedides per clubs i per jugadors, com el Nàstic de Tarragona (Pedro Del Campo), Llevant (Roger Brugué), Barça (Martina Fernández), WBA (Damià Abella), selecció catalana, Figueres, Olot, Atlètic de Madrid, Espanyol i Girona.

Una jugada del partit de l'Integra

Una jugada del partit de l'Integra / Lluis Ribera

La intenció dels dos clubs és que el torneig tingui continuïtat i es jugui cada estiu durant la pretemporada en escenari alterns. Així, el 2024 es jugarà a Olot i els beneficis es destinaran a TEA La Garrotxa. El Figueres, amb el primer equip masculí a la Lliga Elit, i l’Olot, a 3a RFEF, són dos clubs centenaris que comparteixen els mateixos valors i que porten a terme una important tasca social amb la decidida aposta que fan pels equips femenins i els Integra. Dos clubs que aposten per igual en la seva vessant social i esportiva mantenint actives totes les seccions possibles, malgrat l'esforç econòmic i organitzatiu que això suposa, i que els fa únics a les comarques gironines.

Una jugada del partit del primer equip

Una jugada del partit del primer equip / Lluís Ribera

TEA Alt Empordà és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 2019 arran d'un grup de famílies en veure la manca de recursos específics per infants amb autisme a l'Alt Empordà. És un trastorn neurobiològic que afecta la percepció d'un mateix, a la del món que envolta i a la comunicació, entre altres. Aquest torneig vol donar visibilitat al TEA i els fons que es recaptin es destinaran a projectes terapèutics i socials per als infants i les seves famílies per millorar la qualitat de vida, amb aspectes com la comunicació i les habilitats socials.

L'Olot, campió del torneig

L'Olot, campió del torneig / Lluis Ribera