Entrevista | Sergi Martínez Jugador del Bàsquet Girona

«Soc polivalent, puc aportar moltes coses a l’equip, com ara energia, sobretot en defensa»

Tenia moltes opcions per aquest curs, però ha fet el pas a Girona, «que a més és a prop de casa», convençut per les converses amb l’entrenador

És una de les grans promeses del bàsquet català i vol explotar a Fontajau, «tornar a ser el Sergi d'abans» després de patir amb les lesions

Sergi Martínez al pavelló de Fontajau, on ja s’entrena amb l’equip de Salva Camps.

Sergi Martínez al pavelló de Fontajau, on ja s’entrena amb l’equip de Salva Camps. / ANIOL RESCLOSA

Lluc Perich Pérez

La temporada que ve el Bàsquet Girona tindrà fins a set cares noves. L’equip canvia molt respecte al del debut ACB i vol reforçar aspiracions amb figures consolidades però també jugadors de futur. Aquí entra una de les grans promeses del bàsquet català: Sergi Martínez (Rubí, 1999) estarà una temporada a Fontajau cedit pel Barça.

Com estan sent els primers dies amb el grup?

Sempre costa arrencar, però bé, content de conèixer a tothom i sobretot amb moltes ganes de començar a competir.

Coneixia la ciutat?

Sí, la vaig poder visitar fa temps i sé que hi ha moltes coses que encara he de veure, que m’ho diuen, però ja tindré temps perquè m’agrada molt Girona.

Podria explicar a l’afició de Fontajau quina mena de jugador és Sergi Martínez?

Sergi Martínez és un jugador que lluita per tot, no es dona per vençut i no guarda ni una gota de gasolina a cap entrenament ni cap partit. Tècnicament, soc polivalent, puc aportar moltes coses a l’equip, molta energia, sobretot defensa. Vinc amb molta predisposició d’ajudar amb tot el que pugui i, sobretot, fer el que em demani l’entrenador. Espero jugar un bon bàsquet i fer que l’afició s’apunti al carro, que suma molt.

Què espera a nivell individual després d’una temporada on ha patit molt amb les lesions?

Vull tornar-me a trobar com a jugador i intentar agafar confiança venint d’un any difícil. Si ho faig ajudaré el grup a assolir petites coses, amb l’objectiu més principal de la permanència, i a partir d’aquí tot el que vingui serà benvingut.

Tenia diferents opcions per sortir cedit, però ha acabat escollint Girona…

És un club del qual sempre m’han parlat molt bé. Salva (Camps, entrenador), Jordi (Plà, director esportiu) i Marc (Gasol, president) també m’han donat molta confiança i molts motius per decantar-me per Girona, que a més és una ciutat que és propera. Soc de Barcelona i aquí tinc a prop la família i amics; amb un cop de cotxe soc a casa.

Va parlar-ho també amb gent del Barça?

Sobretot amb Juan Carlos Navarro i Mario Bruno (Mànager i Director esportiu de la secció de bàsquet blaugrana), i vam consensuar que el millor tant pel club com per mi com a jugador era marxar cedit aquest any, tenir més minuts.

Ja haurà conegut en Salva Camps…

Hi he tingut bones sensacions. És una proposta nova de jugadors i entrenador i tots tenim moltes ganes d’aportar el que sabem per ajudar l’equip i sumar en tot el que es pugui. Em demana que torni a ser el Sergi que era abans, que aporti en els aspectes que he fet sempre: energia, temes defensius i, en atac, ser sòlid. Que ajudi en vàries coses. Personalment, també vull tornar a ser el que era abans, venir aquí em dona confiança i, de fet, parlar amb ell va ajudar-me a decantar-me per fer aquest pas.

L’any passat no va poder jugar contra el Bàsquet Girona, però què li va semblar l’equip?

És un grup que canvia bastant respecte a l’any passat, però com a club té l’entitat de tirar endavant la gent jove, ajudar-la a millorar individualment i així millorar l’equip. Es juga un bàsquet que crea molta compenetració amb l’afició i crec que jo també soc d’aquest estil. Al final m’he criat al Barça tota la vida i sempre he viscut un bàsquet força semblant.

Durant aquests anys ha anat fixant-se en el club, com creixia?

Sí, ha anat pujant i ha tingut una trajectòria molt bona. Em sembla que hi arribo en un punt molt bo del club, i això m’agrada.

La 19/20, a LEB Plata, amb el Barça B, coincideix amb el Bàsquet Girona. Tampoc pot jugar a Fontajau, és a Palau, però recorda alguna cosa d’aquell dia?

Era una altra competició, una altra lliga, però vaig veure el sentiment amb la gent, que ajudava molt. Mai ningú m’ha parlat malament del Girona.

Aquí estem molt pendents de què passa amb Marc Gasol, la plantilla sap alguna cosa?

M’agradaria saber-ho a mi també, però no tenim informació sobre això!

Voldria que seguís, per compartir-hi pista?

Òbviament, és un gran jugador i crec que amb l’experiència que té ajudaria tot l’equip a fer-se millor.

Sigui com sigui, amb el president o sense, hi ha un bloc potent…

És un equip jove, amb molta energia i ganes de competir. Bé, portem pocs dies entrenant, queden moltes coses per polir i per millorar, però anem pel bon camí.

Ja coneixia gent, però com va la rebuda?

Ha sigut molt fàcil, molt familiar i molt pròxima. Coneixia bastants companys d’haver coincidit anys enrere.

Sobretot amb en Juani Marcos, també cedit pel Barça…

L’any de LEB Plata ell també era al Barça, sempre ajuda. A més hi ha gent com en Quino, que en dos dies és com si el conegués de tota la vida perquè compartim moltes coses en comú. Estaré molt bé.

Subscriu-te per seguir llegint