La RFEF intenta desmentir Jennifer Hermoso amb quatre fotos sobre l'escena del petó

Dur comunicat de la Federació Espanyola de Futbol que defensa la versió del seu president, Luis Rubiales

Europa Press

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va emetre un contundent comunicat passada la mitjanit per respondre a Jenni Hermoso i el seu sindicat FUTPRO, amb "imatges" com a "proves" per demostrar que el seu president, Luis Rubiales, no menteix.

L'intens divendres que va començar amb una Assemblea Extraordinària on Rubiales va descartar dimitir enmig d'una forta pressió política i social, va acabar amb un últim comunicat de la RFEF per respondre al de FUTPRO en nom de Jenni Hermoso.

La davantera de la selecció va desmentir les declaracions de Rubiales al matí, quan el president va exposar que Hermoso el "va aixecar de terra", per agafar-lo per les cames i quan el va deixar a terra es van abraçar, moment en el qual, a més, segons Rubiales, va rebre el consentiment per al petó a la boca de la jugadora.

"Vull aclaririr que tal com es va veure en les imatges, en cap moment vaig consentir el petó que em va propinar i, per descomptat, vaig buscar alçar el president", va apuntar la davantera en un comunicat de FUTPRO, Associació de Futbolistes Professionals.

No obstant això, la RFEF va respondre al seu torn per "demostrar" que Rubiales no va mentir, recordant que posarà "quantes accions legals corresponguin en defensa de l'honorabilitat" del seu president, qui va exposar "d'una forma clara i senzilla com es van produir els fets que són motiu de conflictivitat i escarni".

"La versió dels fets del president està contrastada en els expedients interns que s'han obert, sense que fins avui Jennifer Hermoso hagi contestat a cap dels requeriments formulats", afegeix un comunicat en el qual presenten una "primera demostració" de la veracitat del relat de Rubiales a través d'imatges del moment de la celebració en el podi.

La Federació adjunta quatre fotos en les quals es pot veure a Rubiales amb els braços deixats anar per l'esquena de la jugadora, "cap força podia exercir", diu la nota, amb una altra en la qual els talons es van aixecant. En la tercera i quarta foto, la RFEF vol fer veure que Hermoso "ha elevat del terra" a Rubiales, qui "ha de continuar agafant-se a la jugadora per no caure". "Les proves són concloents. El president no ha mentit", afegeix.

La RFEF apunta que es "demostraran cadascuna de les mentides que es difonguin ja sigui per algú en nom de la jugadora o, si fos el cas, per la mateixa jugadora", anunciant accions legals contra FUTPRO i lamentant no poder celebrar l'èxit del Mundial.

Finalment, la Federació respecta la decisió de les campiones del món de no tornar a la selecció, "mentre continuïn l'actual dirigent" com van anunciar, però va recordar que "la participació a la selecció és una obligació de totes les persones federades si són cridades per a això".