Els capitans de la selecció espanyola censuren Luis Rubiales sense citar Jenni Hermoso

Els capitans censuren el president de la RFEF

Lola Gallardo, portera de la selecció: "Crec que Rubiales estava eufòric per altres coses"

Els capitans de la selecció espanyola masculina de futbol.

Els capitans de la selecció espanyola masculina de futbol. / EFE

Els capitans de la selecció espanyola han llegit un comunicat en nom de tots els jugadors del combinat per mostrar el seu suport a la selecció femenina després de tota la polèmica que va sorgir pel petó no consentit de Luis Rubiales a Jenni Hermoso en la celebració del Mundial. «Volem traslladar el nostre orgull i la més sincera felicitació a la selecció femenina. Marcarà un abans i un després en el futbol femení. Volem lamentar i expressar la nostra solidaritat amb les jugadores. Volem rebutjar el que considerem uns comportaments inacceptables per part del senyor Rubiales, que no ha estat a l’altura de la institució que representa», ha llegit Álvaro Morata.

El capità de la Selecció, acompanyat per César Azpilicueta, Rodrigo Hernández i Marco Asensio a l’estrada, ha demanat que, durant la concentració dels partits davant Geòrgia i Xipre, es puguin centrar en «qüestions esportives». La resta dels seleccionats per Luis De la Fuente escoltaven des de la platea de la ciutat esportiva de Las Rozas.

Aquest és el comunicat llegit per Morata, després del qual no hi han hagut preguntes:

«Una vegada concentrats a Las Rozas, els jugadors de la Selecció volem remarcar diverses qüestions a propòsit dels últims esdeveniments que han perjudicat la imatge del futbol espanyol:

En primer lloc, volem traslladar, una vegada més, el nostre orgull i la nostra més sincera felicitació a la Selecció femenina pel títol de campiones del Món a Sydney. Una fita històrica carregada de significat que marcarà un abans i un després en el futbol femení espanyol, i inspirarà moltíssimes dones amb un triomf de valor incalculable. Per això, volem lamentar i expressar la nostra solidaritat amb les jugadores que han vist entelat el seu èxit.

Volem rebutjar el que considerem uns comportaments inacceptables per part del senyor Rubiales, que no ha estat a l’altura de la institució que representa.

Ens situem de manera ferma i clara a la banda dels valors que representa l’esport. El futbol espanyol ha de ser motor de respecte, inspiració, inclusió i diversitat i ha de donar exemple amb les seves conductes tant dins com fora del camp.

Des d’avui, afrontem una concentració decisiva per al futur del futbol espanyol al nostre camí per a la classificació de l’Euro2024 amb dos partits contra Geòrgia i Xipre. Ens agradaria que, a partir d’ara, ens poguéssim centrar en qüestions esportives davant la rellevància dels reptes que tenim per endavant».