Dennis Carracedo (CN Banyoles) té a tocar els Jocs Olímpics de París

El bot que comparteix amb Caetano Horta en doble escull de pes lleuger es classifica per a la final del Mundial i també per a l'olimpíada

Horta i Carracedo en plena competició

Horta i Carracedo en plena competició / FER

Efe

La presència gironina als Jocs Olímpics de París del proper estiu comença a perfilar-se. Si el mes passat era l’atleta Esther Guerrero qui segellava la mínima per ser a la propera olimpíada (va fer a les semifinals del campionat del món la seva millor marca personal, 4:00,13, en 1.500m), un altre banyolí, en aquest cas el remer Dennis Carracedo, ha aconseguit avui el bitllet virtual per competir-hi. L’èxit s'ha segellat a Belgrad, on aquests dies es disputa el Mundial de l’especialitat. Carracedo, al costat de Caetano Horta, entrenats per Carles Grabulosa, han classificat el bot espanyol de doble escull de pes lleuger per als propers Jocs i tot apunta que ells mateixos seran els escollits per participar-hi. La capital del Pla de l’Estany i, en concret, el CN Banyoles, encara poden tenir una altra alegria demà: Aleix Garcia, subcampió mundial de Serinyà, també ho té tot a favor per ser olímpic en doble escull, fent parella amb Rodrigo Conde.

La cita mundialista era la primera prova classificatòria per als Jocs de París i Carracedo i Horta han sigut els primers a treure el bitllet, amb el mèrit de fer-ho en la primera temporada que remen junts. Per a Horta, serà la seva segona participació olímpica ja que va estar a Tòquio el 2021, llavors al costat d’un altre gironí, Manel Balastegui, mentre que si es confirma la seva convocatòria serà el debut per a Carracedo.

Balastegui, a les portes de la final d'skiff lleuger

El tercer representant del CN Banyoles a Belgrad, Manel Balastegui, s'ha quedat a les portes de la final del Mundial. Havia d’estar entre els tres millors de la semifinal i ha acabat quart, amb la qual cosa competirà en la final B d’una modalitat que no és olímpica.

El bot de Carracedo i Horta ha acabat tercer a la semifinal, només superats per les embarcacions suïssa i italiana. Un resultat vàlid per plantar-se a la final de dissabte, on tindran també com a rivals Irlanda, República Txeca i Noruega, i que també els permetia classificar el bot espanyol per a París 2024. «Hem sortit a assegurar totes les palades possibles i amb el cap fred perquè la regata no seria fàcil pels rivals i les condicions de la pista», va apuntar Dennis Carracedo en declaracions facilitades per la Federació Espanyola de Rem. Per la seva banda, Caetano Horta va dir que «el focus era sortir bé, que els suïssos i italians no se n’anessin gaire». «No hem tingut cap complicació i estàvem molt segurs de nosaltres mateixos. Estem amb ganes de remar la final podem guanyar alguna medalla», va advertir.

Demà l’èxit es pot completar amb un altre representant del CN Banyoles, Aleix Garcia. Ho té tot a favor, en doble escull, al costat de Rodrigo Conde, perquè de les 12 embarcacions que resten al Mundial, 11 seran olímpiques. Per tant, Garcia i Conde en faran prou en ser a la final, o no quedar últims en la final B per fer realitat el seu somni. Les perspectives són bones: Aleix García i Rodrigo Conde van guanyar els quarts de final, amb la qual cosa no només parteixen com a favorits per ser a París, sinó que també aspiren a lluitar per les medalles.

Subscriu-te per seguir llegint