Molt de talent gironí en l’èxit absolut en el Campionat d’Espanya

Fins a 16 participants nascuts en les comarques gironines han representat a la Selecció Catalana

Tots els entrenadors, jugadores i jugadors gironins que han guanyat medalla en el CESA 2024 / Handbol Bordils

Jan Torrent

L'handbol gironí ha viscut un autèntic triomf. 14 jugadors i jugadores i, 2 entrenadors gironins han participat en el CESA. En les categories Infantil, l'equip femení, va vèncer a Galícia per a 25 a 18 i el conjunt masculí va guanyar a la Comunitat Valenciana per 30 a 26, per quedar-se, ambdós, en propietat la medalla d'or. Dins de les seves files comptaven amb l'Ona Paredes (C.H. Garbí), Set Maruny (C.H. Garbí), Jordà Alemany (Bordils) i Roger Fernández (Barça).

En la categoria Cadet l'equip masculí es va endur l'or en guanyar a Navarra per 35 a 32 i pel que fa a l'equip femení van vèncer a Euskadi 36 a 32 en la lluita pel bronze. En el conjunt masculí quatre jugadors i l'entrenador es van penjar la medalla: Roc Paéz (Bordils), Pau Segura (Bordils), Joel Casas (Bordils), Marcel Cordonet (Bordils) i Josep Morales. En el femení trobem a dues jugadores més: Aina Soler (Unió Esportiva Sàrria) i Anna Rocas (Garbí).

En la categoria juvenil trobem la quarta posició per l'equip femení el qual va perdre contra la Comunitat Valenciana per 19 a 16. El juvenil masculí va guanyar la medalla d'or contra Andalusia en vèncer 33 a 27. Dins les seves files tenim a Aniol Moré (Bordils), Adrià Joher (Bordils), Quim Rocas (Barça), Roc Guillazo (UES) i l'entrenador Pau Campos (Bordils). En Pau ens ha explicat que «estic molt content del treball de tot l'equip. Ha sigut un partit molt complicat, encara que el marcador pugui semblar el contrari. L'equip va començar el torneig amb una victòria ajustada contra la selecció valenciana i ens va servir com a toc d'atenció. A partir de llavors vam establir molt millor la nostra idea de joc, que es basa en la nostra defensa.» L'entrenador del Bordils també ha deixat clar que molts dels jugadors que han guanyat aquesta competició en sentirem a parlar dintre d'uns anys.

Del 2 de gener fins al 7 de gener s'han viscut unes grans jornades d'handbol. La competició ha tingut la seu a Blanes, però jugant-se en diferents poblacions - Lloret de Mar, Calella de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Mataró -. Fins a 2.300 jugadors i jugadores repartits i repartides en diverses categories - Infantils, Cadets i Juvenils - han competit amb un matx diari durant tot el torneig. Fins a 103 equips arribats de les 18 comunitats autònomes i d'Andorra. Amb millors o pitjors resultats, la competició ha sigut un autèntic èxit. La selecció catalana ha sigut la gran potència de la competició guanyant quatre medalles d'or, una de bronze i, només un equip s'ha quedat sense medalla, quedant en la quarta posició. Després de l'èxit que ha suposat per l'organització, han anunciat que el CESA 2025 repetirà seu a Blanes. Molt de futur.