L'Uni es planta als quarts de l'Eurocup amb un festival (68-39)

Les gironines, que duien un +16 de l'anada a La Seu, deixen les rivals en menys de 40 punts en 40 minuts

Jordi Roura

Jordi Roura

Roberto no es diu Milagros, això ja ho va deixar clar a la seva roda de premsa de presentació, però ha servit per començar a posar remei als dubtes que havia generat aquest Uni. El got s’ha de veure, a partir d’ara, mig ple, per força: les gironines són a quarts de final de l’Eurocup sense despentinar-se massa contra un Cadí que se’ls podia haver ennuegat i que, aquesta tarda, arribava a Girona després de tombar l’Avenida. I a aquesta perspectiva també s’hi ha d’afegir que la plantilla arribarà reforçada al tram determinant de la temporada, que arrenca precisament ara, amb l’arribada de Gardner i el retorn d’Etxarri.

Per a l’Spar l’eliminatòria feia baixada gràcies al +16 de La Seu. El tràmit d'avui a Fontajau (68-39) també s'ha resolt amb èxit, sense que l’equip s’adormís per viure de rendes, acostant-se a aquella defensa que li agrada a Íñiguez. L’Uni espera rival a quarts, que es jugaran entre el 22 i el 29 de febrer. Si no hi ha cap daltabaix serà el Galatasaray, que rep demà el Gorzowdesprés d’haver-lo superat a l’anada per un clar 73-87.

I el partit? Com aquell qui no vol la cosa l’Uni s'ha vist de seguida per davant en el marcador. Una espectacular assistència d’Ainhoa López d’esquenes per a Gardner situava un primer màxim avantatge d’onze punts a les locals a 8.38 del descans (22-11) obligant Fabián Téllez a aturar el partit. No ha aconseguit, el tècnic visitant, canviar la decoració del partit. L’Spar Girona seguia defensant sense massa contemplacions, el Cadí continuava perdent pilotes i veient molt petita la cistella, i la diferència s’anava engreixant. Això sí, el tir exterior estava força entravessat per a l’Uni. La cistella del 27-14, de Laura Peña, era tot just el segon triple en deu intents del duel i es va acabar la primera part amb un 3/15. De totes maneres, sobre la pista tot seguia sota un control estricte: 37-18 al descans, i un rival que acreditava números que feien feredat, per exemple amb un 5/25 en tirs de camp, sense massa a fer en la batalla pel rebot, i una desena de pilotes perdudes.

Amb tot vist per a sentència, la segona part podria tenir la consideració d’entrenament amb públic. L’Uni era a quarts i el Cadí se sabia eliminat, i ningú volia prendre mal quan el destí ja estava escrit. Les locals han obert el tercer quart amb un parcial de 6-0 que eixamplava encara més la renda (43-18), simplement es tractava d’anar fent passar els minuts. Les gironines, que en l’anada a La Seu havien deixat el rival en 52 punts, anaven camí de rebaixar, encara més, l’anotació en contra.

L’últim parcial s'ha obert amb l’Uni dominant de 16 (47-31) gràcies a una tímida millora ofensiva de les urgellenques i que en atac les locals es van encallar al tercer quart. Però de seguida l'Spar ha tornat a rendes molt per sobre dels 20 punts (58-33, després del novè punt d'una activadíssima Etxarri, ovacionada pel públic, a menys de cinc minuts pel final). El parcial ha acabant sent d'escàndol, 17-0, (64-35), i Íñiguez fins i tot ha donat minuts a la jove Aïna Cargol a falta de dos minuts.