«Estic molt segur que estic net; que em facin controls cada dia si volen»

Abderrahim Ougra es penedeix d’haver fugit del control de dopatge en una prova a Càceres

L’atleta resident a Girona es posa en contacte amb les federacions per disculpar-se

La cursa d’obstacles del Marroc a Girona fins arribar a ser atleta

Abderrahim Ougra, en una foto d'arxiu.

Abderrahim Ougra, en una foto d'arxiu.

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Abderrahim Ougra es pronuncia i dona la seva versió dels fets, trencant, d’aquesta manera, tres dies de silenci absolut en què un munt de notícies es feien ressò d’ell. L’alarma va saltar diumenge passat quan l’atleta, resident a Girona, va fugir del control de dopatge quan va ser requerit en finalitzar el LIII Gran Premi de Càceres de camp a través al circuit Era de las Matas de Malpartida de Plasencia, on va quedar quart en la categoria masculina d’una de les proves més prestigioses del calendari atlètic de cros.

Diari de Girona ha pogut parlar amb Ougra, el qual s’ha mostrat «sorprès» per les informacions que apuntaven que estava «il·localitzable» des d’aleshores. Explica que se li ha trencat el mòbil, havent perdut tots els contactes, i remarca que «he anat a treballar cada dia com faig sempre, no estic pas desaparegut». Alhora, confessa que «soc una persona que normalment es guarda els problemes i han estat dies complicats»: «Sento depressió perquè no sé com arreglar-ho, em sap molt de greu la manera com vaig reaccionar marxant del control. Me’n penedeixo moltíssim».

Ougra fa marxa enrere i reconeix que «vaig actuar molt malament». A continuació, exposa els motius que van portar-lo a anar-se’n del circuit de Malpartida de Plasencia. «A la prova hi havia molts atletes olímpics i que tenen mundials, però només em van cridar a mi... Van venir tres persones a buscar-me perquè passés el control de dopatge i, com que ho vaig trobar injust, vaig enfadar-me i vaig marxar. Encara ara no sé perquè vaig reaccionar així, però em va sortir. Tenia molta ansietat», diu.

L’atleta del club valencià Fent Camí Mislata i ex del GEiEG indica que s’ha posat en contacte amb la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) i la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) per demanar «disculpes» a les autoritats. «Faré tot el que vulguin. Estic disposat a passar el control de dopatge cada dia, si fa falta. Estic molt segur que estic net», apunta.

De moment, el comportament d’Ougra li ha comportat greus conseqüències. L’agència Personal Best Management, que el representava des de l’any 2021, ha trencat relacions amb l’atleta, mentre que la FCA també a emès un comunicat per condemnar els fets i desconvocar-lo del Campionat d’Espanya de cros per Federacions amb la selecció catalana, que es disputarà la setmana que ve. «Els esportistes que no promouen un esport net i just han de ser exclosos de l’àmbit atlètic», sentenciava l’organisme català.

Per la seva part, el GEiEG també va manifestar-se recordant que «Ougra va deixar de formar part de la disciplina del club l’1 de gener de 2023».

A l’espera del comunicat oficisal de la RFEA, Ougra s’exposa a una sanció de quatre anys per fugir del control de dopatge -la mateixa que si hagués donat positiu-. També pot pronunciar-se el CELAD (A.E. Comissió Espanyola per a la Lluita Antidopatge en l’Esport). 

«Tant de bo es pugui arreglar, vaig cometre un greu error i ho sento», sospira Ougra.

Subscriu-te per seguir llegint