El Barça haurà de remuntar si vol ser a la final de la Champions (0-1)

L'únic gol del partit ha estat obra de la migcampista i capitana de l'equip anglès, Erin Cuthbert

Una acció del partit Barcelona - Chelsea.

Una acció del partit Barcelona - Chelsea. / EFE

EFE

EFE

El Barça ha perdut aquest dissabte 0-1 davant del Chelsea en el partit corresponent a l'anada de semifinals de Lliga de Campions i ha concedit la primera derrota de la temporada en la seva segona visita a l'Estadi Olímpic Lluís Companys aquest curs.

De fet, les blaugrana no perdien un partit a casa des del 13 de febrer del 2019, quan van cedir per 2-3 davant l'Sporting de Huelva, un partit que es va jugar en el ja demolit Miniestadi.

El Barça ha anat clarament de menys a més en un partit en el qual un gol just abans del descans de la capitana Erin Cuthbert pel Chelsea ha decidit el partit i ha obligat a remar a contra corrent les blaugrana.

En contra del que ha reflectit el resultat final, ha estat un Barça deslligat, amb Aitana Bonmatí com a directora d'orquestra, el que s'ha instal·lat aviat en camp contrari i ha començat a dominar en totes les facetes del joc, encara que sense profunditat ni arribades a la meta contrària, especialment en el primer temps.

Fins a l'equador del primer temps, moment en què el quadre 'blue' ha començat a recompondre's amb èxit del monopoli blaugrana, les blaugranes han controlat la situació sense aclaparaments.

No obstant això, la defensa 'blue' ha sostingut un empat a zero que ha donat ales a Lauren James, i aquesta, al costat de Mayra Ramírez, han estat la principal amenaça sobre la porteria de Cata Coll per un Chelsea incansable en les pilotes llargues i que s'ha crescut a mesura que s'apropava el descans. Tant ha estat així que les d'Emma Hayes, en contra de l'esperat, han estat les encarregades d'obrir la llauna.

Nüsken ha ballat davant de tres defenses blaugranes per assistir la migcampista Cuthbert, que ha estrenat el marcador en el min.40. L'escocesa ha controlat la pilota entre el punt de penal i la balconada de l'àrea, i ha tret un tret de la cistella que ha sacsejat les teranyines de la porteria; el primer xut a porta de les londinenques, el primer i únic gol del conjunt anglès –i del partit-.

El xoc s'ha reprès en el segon temps amb l'avantatge per la mínima del combinat londinenc. El Barça s'ha trobat amb un Chelsea revestit d'autoestima, que li ha disputat tots els duels amb un plus d'intensitat i ha arribat a posar-lo contra les cordes; una història completament diferent a la de l'inici.

El Barcelona ha vist l'oportunitat d'igualar el marcador després d'un penal assenyalat inicialment per mans de Buchanan, però la col·legiada l'ha invalidat per fora de joc de Paralluelo després de consulta amb el VAR.

I el partit s'ha posat muntanya amunt per al conjunt local. Les de Giráldez ho han intentat davant d'un Chelsea que ha jugat amb el temps davant la frustració culé, i malgrat els esforços –i les múltiples ocasions- de les blaugranes, les d'Hayes s'han emportar el seu anhelat premi davant d'un Barça al que mai havien guanyat i del que s'ha apoderat la frustració.

Així, el vigent campió del títol haurà de conquistar Stamford Brigde amb una victòria dissabte que ve 27 d'abril (18:30) si vol eliminar, com ja va fer l'any passat, al quadre londinenc per arribar a una nova final.