Stuani, un golejador infinit

L'uruguaià lidera l'apartat anotador d'un equip amb onze protagonistes diferents

Cristhian Stuani, un any més marcant gols

Cristhian Stuani, un any més marcant gols / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

No costa gaire imaginar-se Cristhian Stuani, de gran, marcant gols als seus néts al jardí de casa. Sense deixar-se guanyar, esclar. I picant-li l'ullet a la seva dona cada cop que fa un gol, com dient 'un altre', trobant com a resposta un gest de negació amb el cap, deixant entendre que no té remei. El màxim golejador de la història del Girona, als seus 36 anys, ha demostrat que l'edat no és un impediment per continuar foradant les xarxes rivals. Aquest estiu, l'uruguaià ha estat qui més gols ha marcat, amb quatre.

Sobresurt Stuani en una llista plena de noms. Perquè com el curs passat, quan l'equip de Míchel va ser qui més va repartir el gol, amb dinou futbolistes diferents, aquest estiu fins a onze jugadors han tingut l'encert de veure porteria. Manu Vallejo, que té la porta de sortida oberta, Tsygankov Minsu -«és carn de primer equip», diuen els que en saben-, n'han fet dos. Tanquen la llista, amb una única diana, Iker Almena, Pau VíctorYangel HerreraSavinho, Pablo TorreBlind Jastin. En total, el Girona ha fet disset gols. I això que el darrer fitxatge, l'estrella Dovbyk, que no hauria de trigar gaire a ser la referència ofensiva després dels números que acredita i els diners que ha costat, pràcticament no ha tingut participació. De moment, però, a Montilivi mana Stuani.

Dos porteries a zero

N'ha rebut vuit, un registre que deixa en més nou el balanç. Quatre els va rebre en els primers dos partits, sense una defensa titular ben definida. Amb el temps, fins i tot ha pogut deixar la porteria a zero en dues ocasions. I els dos primers classificats d'Itàlia, només li han pogut marcar un gol cadascun. El Nàpols, de fet, gràcies a un penal rigorós.

Subscriu-te per seguir llegint