Solís: "Vaig aprendre futbol jugant pels carrers de Guacarí (Colòmbia)"

El jove migcampista explica que està molt content d'haver fitxat pel Girona en la seva primera experiència europea

"L'adaptació està sent fàcil, però estic disponible per quan em toqui", diu

Jhon Solís va estrenar-se en una convocatòria amb el Girona contra Las Palmas.

Jhon Solís va estrenar-se en una convocatòria amb el Girona contra Las Palmas. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Jhon Solís s'ha convertit en una de les apostes del Girona en aquest mercat de fitxatges d'estiu. El jove migcampista colombià, de 18 anys, fa el salt al futbol europeu amb el vistiplau del City Football Group després de destacar a l'Atlético Nacional, el seu club de procedència. El jugador ha explicat en una entrevista als mitjans del club com van ser els seus orígens i quins són els seus reptes en la nova etapa a Montilivi.

ELS INICIS

"Vaig aprendre al carrer de Guacarí (Colòmbia), jugant amb la pilota pel barri. Allà ens divertíem quan érem petits i va ser on vaig descobrir la passió pel futbol. Als 14 anys vaig fitxar per l'Atlético Nacional, jo era un noi nou, de poble, que arribava a una gran ciutat i important de Colòmbia per desenvolupar la meva carrera com a futbolista. El club em va ajudar molt, donant-me l'oportunitat d'anar creixent passet a passet fins a debutar al primer equip. Vaig jugar partits importants: clàssics de lliga, la Libertadores...".

EL GIRONA

"Estic molt content d'estar al Girona. És el que somiava i em dona orgull. Vull més, treballar al màxim com he fet sempre perquè em segueixin arribant oportunitats".

L'ADAPTACIÓ

"L'adaptació és senzilla pel clima i l'idioma. El ritme de joc s'ha de treballar al camp perquè és una mica més intens i diferent. Aquí tothom l'entén. A Colòmbia hi ha jugadors amb molt talent, però falta millorar per entendre el joc".

COM ES DEFINEIX?

"Soc un jugador que li agrada tenir la pilota i anar cap endavant, buscant solucions perquè els meus companys estiguin més còmodes. M'agrada anar cap endavant i encarar el rival".

Soc un noi tranquil, que li agrada escoltar i atent perquè sempre vull aprendre coses noves. Soc amigable. També m'agrada llegir. Vull aprendre més sobre futbol, és la meva passió i encara que sigui fora de les meves hores laborals m'hi fixo. Soc un noi treballador, que vol aportar al club. Ens divertirem.

L'EQUIP

"Els companys són excel·lents. Estic molt agraït. Tinc moltes ganes de jugar. He de complir el període d'adaptació, ho entenc, però estic disponible per quan em toqui".