L’art del Girona aterra a Vila-real per allargar la festa

Els de Míchel confien mantenir l’estat de gràcia i continuar sent l’equip de moda en la complicada visita a la Ceràmica

Bernardo és baixa per lesió i Arnau i Miguel Gutiérrez podrien tornar a l’onze

Els exblanc-i-vermells Álex Baena i Ramon Terrats es perfilen titulars al conjunt de la Plana

Els jugadors del Girona celebren un dels gols al Mallorca

Els jugadors del Girona celebren un dels gols al Mallorca / ANIOL RESCLOSA

Marc Brugués

Marc Brugués

Silenci: actua el Girona. La gira dels Nois de Míchel s’atura avui a Vila-real, on el Girona té el repte de tornar a posar en escena el seu art fubolístic i continuar invicte a la Lliga. Fer-ho suposaria allargar un somni que ja fa sis jornades que dura i del qual no es vol despertar. De retruc, qui sap també si l’assalt al lideratge. Les actuacions a Granada i, sobretot, dissabte passat contra el Mallorca, han generat una riuada d’elogis i admiracions d’arreu d’un panorama futbolístic que espera amb candeletes el partit d’avui a l’escenari de la Ceràmica com aquell qui va al cinema o al teatre. El dubte és fins on serà capaç d’allargar el xou el Girona. Avui a Vila-real, l’examen és de nivell, i repetir una altra exhibició sembla complicat. No pas impossible però sí que cal tocar de peus a terra i ser conscients de la dificultat, i el mèrit, que té el que ha fet el Girona fins ara. Tocarà patir avui deia Míchel. Segur. 

Tot són flors i violes a Montilivi i això genera recel a Míchel i a la cúpula esportiva del club. El tècnic recordava que té la sensació que des de fora sembla tot molt fàcil el que estaven fent i que no és així. No li manca raó veient com algú pot pensar que el Girona aquest vespre guanyarà al camp del Vila-real sense baixar de l’autobús. Que pot guanyar? Oh, i tant. Que serà fàcil? No hauria de ser-ho. Els blanc-i-vermells han demostrat que, al seu millor nivell, són capaços de competir i guanyar qualsevol rival i oferir un nivell excels. Ara bé, a la mínima que han abaixat el pistó, les forces s’han igualat. Només cal veure la segona part de Granada o com el Mallorca va fer-li dos gols en cinc minuts al tram final de l’altre dia. És a dir, que ningú es confongui. Avui al davant, el Girona hi tindrà un rival que competeix a l’Europa League amb jugadors internacionals d’un nivell altíssim i que, per tant, la dificultat serà màxima. 

La visita dissabte del Madrid a Montilivi podria convidar a fer rotacions i tenir el cap a un altre lloc. Míchel rumia si dosificar algun dels seus home per encarar més bé els dos partits, però en cap cas, prioritza l’un per davant de l’altre. «Ja tindrem temps de pensar-hi, en el Madrid», deia dimarts. El madrileny posava en alerta tothom de la gran dificultat del partit d’avui davant un Vila-real que, amb el relleu de Pacheta pel destituït Quique Setién, sembla que comença a carburar. En aquest sentit, el nou entrenador groguet escalfava el partit d’avui assegurant donant el paper de favorit al Girona. «És un repte ser el primer equip que guanya el Girona», deia. Pacheta podrà comptar finalment amb Álex Baena. L’exjugador del Girona ha arribat a la internacionalitat absoluta aquesta temporada i és per a Míchel, un home «diferencial» a la categoria. Tot i acabar amb molèsties diumenge a Vallecas, l’andalús jugarà avui. També ho farà Ramon Terrats, traspassat aquest estiu al conjunt de la Plana per 2’5 milions d’euros. Per contra, són baixes Coquelin, Cuenca, Gerard Moreno i Denis Suárez, lesionats, i Alberto Moreno, sancionat. 

El Girona va viatjar ahir cap a la Plana sense Bernardo Espinosa que, amb una lesió al soli estarà quinze dies fora de combat. Tampoc hi serà encara Borja García, que és a la recta final de la recuperació, ni els joves Artero, Roca i Jastin Garcia, lesionats. Un dels canvis que podria fer Míchel aquest vespre és l’entrada dArnau Martínez. El de Premià ha deixat enrere els problemes al turmell i podria tornar a l’onze. Miguel Gutiérrez, suplent dissabte passat, també es perfila titular. Caldrà veure si el tècnic retoca gaire més l’equip o fa confiança als jugadors que van meravellar tothom contra el Mallorca.

Una pluja de penals va liquidar el Girona el curs passat (1-0)

El Girona torna aquest vespre a Vila-real amb el record prou fresc de la derrota del curs passat (1-0). Aquell dia, Del Cerro Grande va xiular tres penals en contra dels gironins, que van acabar trets de polleguera. Tot i que la primera pena màxima la va desautoritzar el VAR, sí que va suposar l’expulsió de Santi Bueno i, ja amb deu homes en l’afegit, l’àrbitre va xiular-ne dos més (m.94 i m.101). El primer, de Romeu a Pau Torres, el va aturar Gazzaniga, però el segon, de Juanpe també a Pau Torres, va suposar l’1-0 definitiu.