Míchel: "És un somni que no prevèiem"

L'entrenador del Girona es mostra orgullós dels seus jugadors després d'aconseguir una victòria contra el Celta per ser líders en solitari

Míchel observa el partit des de la banqueta.

Míchel observa el partit des de la banqueta. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El Girona se'n va a dormir líder en solitari, i amb els tres punts tal com ideava. L'equip de Míchel s'ha trobat amb la victòria al minut 91 gràcies a un gol de Yangel Herrera per superar el Celta i començar les Fires de Sant Narcís de la millor manera (1-0). Aquest resultat deixa els blanc-i-vermells al primer lloc, amb 28 punts de 33 possibles, a l'espera del clàssic que es jugarà demà. En el pitjor dels casos els gironins tancaran la jornada colíders. L'entrenador ha fet la següent valoració del partit:

LÍDERS EN SOLITARI

"Ha estat espectacular el gol. He sentit molta alegria per l'afició i l'equip. Els jugadors han intentat controlar un partit molt difícil contra un rival que té grans futbolistes, no ens hem tornat bojos a l'hora d'atacar. El Celta té un nivell molt alt. No ha estat la millor alegria en atac, però hem de saber jugar amb resultats curs. Girona està de Fires i és molt maco ser líders. A veure si ens deixen demà. És un somni que no prevèiem".

EL CLÀSSIC

"No és la nostra lliga. Ser líder és anecdòtic perquè no és el nostre objectiu, però és molt maco per la ciutat i que tots puguem gaudir d'aquest moment. Ens podem sentir orgullosos".

EL CELTA

"Si els equips venen a defensar-se, els meus jugadors s'han guanyat el dret a que se'ls respecti. Tenim una idea i volem ser protagonistes sigui qui sigui el rival. Ho tenim molt interioritzat. Amb Iago, Bamba i Larsen volíem controlar la fase de transició, això ens ha fet estar cinc metres més allunyats del rival potser. La circulació no ha estat lenta, però sí amb menys risc. Hem portat la pilota cap a fora per generar centrades. Hem tingut tres o quatre ocasions clares. Una genialitat d'un jugador que està a un grandíssim nivell com és Yangel ha marcat la diferència".

DAVID LÓPEZ

"Es queixava de l'isquio, és una zona perillosa. És es coneix molt bé. Deia que era una molèstia contínua, no sé si és ruptura potser el perdem dues setmanes".

L'ACCIÓ DEL NO GOL DEL CELTA

"Accions puntuals no han de marcar l'esdevenir del partit. Intento millorar sempre als meus jugadors".

ÈRIC GARCIA I VALERY

"Tenien molèsties de l'últim partit i hi havia risc de lesió. Si hagués estat la final de la lliga hi serien, però no era el cas. Si no és per la Copa, espero recuperar-los per al pròxim partit de lliga".

L'OBJECTIU

"No hem d'anar contra corrent, però la realitat és que quan et marques un objectiu no el pots canviar fins que no el compleixen. Volem que el Girona estigui més de dos anys a Primera Divisió. Ens estem anticipant. Amb 28 punts no ens salvem, però evidentment estem més a prop. Veig el nivell i confio molt en els jugadors. No sé quin és el sostre que tenen. El més difícil no és guanyar avui, sinó continuar guanyant demà. Cada punt costa molt.

ARNAU

"Estarà menys content, però sempre he dit que Arnau és un jugador molt important per mi. És un referent i un noi de la base excel·lent. Els processos dels jugadors no són sempre de color de rosa. Ve de no descansar durant dos o tres anys. Té una mentalitat molt bona. És un jugador molt important.

Rafa Benítez

El Celta allarga la mala dinàmica amb una derrota a Montilivi (1-0) que ha fet mal als gallecs. Rafa Benítez ha comentat després del partit que "estava celebrant el 0-1, quan s'ha produït la situació pensava que estaven atenent el porter per una commoció i resulta que no, estaven anul·lant el gol". "És difícil d'entendre. Aquesta setmana hem parlat amb el Comitè d'Àrbitres i el VAR per entendre com funciona i sembla que hi haurem de tornar. El balanç era positiu perquè jugàvem contra un bon equip i estàvem bé. De celebrar el 0-1 a encaixar una derrota en els últims minuts és molt difícil", ha dit. "Portem uns quants partits en què són igual les explicacions, el que importa són els resultats. Quan veus les imatges, no ho entens", ha afegit. L'entrenador del Celta pot ser destituït pròximament.