En un país en el qual predomina la cultura de les tapes per menjar o sopar amb amics i família, aquestes són algunes opcions saludables (i poc calòriques) perquè gaudeixis sense pensar en les conseqüències.
Pebrots de Padrón
Una alternativa saludable són els pebrots de Padrón. Aquest aliment és típic del nord, concretament de Galícia. Sol servir-se amb sal grossa.
Marisc
Musclos, cloïsses, gambes... Són de les tapes més bones i solen estar disponibles en qualsevol bar. El peix sempre és una bona alternativa, ja que solem oblidar-lo en el nostre dia a dia. I, a més, hi ha molta varietat en la condimentació.
Pernil ibèric
Una tapa de pernil ibèric també és una altra molt bona opció per a les nostres sortides amb amics. Tot i que el preu sol ser més elevat, segur que la resta de comensals et donarà suport si vols demanar-lo.
Graellada de verdures
En els últims anys s'ha observat un augment de persones vegetarianes. Cada vegada estem més conscienciats amb el medi ambient i els animals. I aquesta alternativa, molt baixa en calories, és una de les opcions més saludables que ofereixen tots els bars i restaurants.
Remenats
Un dels plats més senzills i polivalents. Remenats de bolets, espàrrecs, pernil o carxofes. Una altra opció que no aporta massa calories i que està a tot tipus de negocis.
Gaspatxo
Ara que arriba l'estiu, venen de gust plats freds. El gaspatxo és una alternativa saludable que també trobaràs a tots els restaurants i bars. Prioritza aquells que no continguin pa.
Peix a la planxa
Tapes de sépia, calamar o bacallà a la planxa solen trobar-se a la majoria de llocs. Pots demanar acompanyar-la d'una amanida per evitar les patates fregides.
Pebrots farcits
Aquests vegetals ofereixen moltíssima varietat. Poden anar acompanyats d'infinitats d'ingredients: carn, peix, etc.
Caprese
Un dels bàsics que mai passa de moda. Aquesta amanida d'origen italià, consta de tomàquet i mozzarella. També pots optar per tan sols el tomàquet amanit.