Els millors plans per aquest cap de setmana a les comarques gironines

Et presentem un recull de les millors propostes per gaudir del temps lliure

Els millors plans pel cap de setmana a Girona

Els millors plans pel cap de setmana a Girona / DdG

Les comarques gironines presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

Les Luthiers s’acomiada · Diumenge 9 a les 22:00h · Guíxols Arena (Z. E. Vilartagues)

El grup humorístic-musical Les Luthiers s’acomiada per sempre dels escenaris amb Más Tropiezos De Mastropiero, un show que acaba d’estrenar amb gran èxit i que portaran a la 3a edició del festival decomèdia el Salat. Hi haurà nous instruments informals i moltes noves cançons i escenes, a les quals s’afegirà una selecció d’obres del repertori tradicional. L’espectacle portarà, per als amants de l’humor de les Luthiers, un ram de novetats, de rialles i riallades, que es potenciaran amb la seva proverbial qualitat musical. Tot dins l’estil clàssic del conjunt, en què intel·ligència, cultura, refinament i elegància no són obstacles sinó plataformes des de les quals brindar diversió de qualitat a públics de totes les edats.  

LES LUTHIERS A SEVILLA

LES LUTHIERS A SEVILLA / Raúl Caro

Cinc dies de beatlemania · Fins diumenge 9 · L'Estartit

Música, exposicions, xerrades, presentacions de llibres i més conformen el programa d’activitats del Beatles Weekend. El concert central serà dissabte, amb l’actuació de Pete Best, el primer bateria del grup.  

Els Beatles, amb el primer bateria (Pete Best), abans de Ringo Starr.

Els Beatles, amb el primer bateria (Pete Best), abans de Ringo Starr. / DdG

Música a la fresca · Dissabte 8 a les 20:00h · Ermita del Calvari, Girona

Notes al Parc torna a portar enguany la música en directe als vespres d’estiu de Girona, els mesos de juliol i agost. El primer concert serà aquest dissabte, amb el Duo Enxebre a l’ermita del Calvari. 

Duo Enxebre

Duo Enxebre / DdG

«El gegant del pi» · Divendres 7 a les 20:00h · Pati de l’Escola, Agullana

El Fastt Empordà porta a Agullana El gegant del pi, un premiat monòleg escrit, dirigit i interpretat per Pau Viñals. En forma d’autoficció, l’actor de Rabós del Terri hi parla de l’herència rebuda per part d’un avi que va lluitar en el bàndol franquista durant la Guerra Civil. 

Pau Vinyals

Pau Vinyals

L’escena més jove · Fins diumenge 9 · Salt i Girona

Diversos espais de Girona i Salt, com el Teatre Municipal o El Canal, són l’escenari fins diumenge de la tercera edició del Festival Z, un certamen que busca donar visibilitat a propostes escèniques creades per persones de menys de 30 anys i afavorir la seva professionalització. 

Festival Z arts escèniques ERAM Fundació Joan Bosch

Festival Z arts escèniques ERAM Fundació Joan Bosch / ddg

Albert Pla i Diego Cortés · Diumenge 9 a les 20:00h · Pati del Palau dels Comtes, Castelló d’Empúries

Albert Pla i Diego Cortés tancaran diumenge el festival Istiu, que en aquesta tercera edició ha dut una quinzena de concerts a Castelló d’Empúries i Empuriabrava. Faran gaudir el públic que s’acosti al pati del Palau dels Comtes de Castelló d’Empúries amb la seva particular barreja de música i humor. 

Albert pla i diego cortés

Albert pla i diego cortés

Festa Major de Can Gibert del Pla · Tot el cap de setmana · Barri de Can Gibert, Girona

Durant dos caps de setmana, el barri de Can Gibert del Pla celebrarà la seva petita Festa Major, repleta d'activitats per grans i petits. Les festes començaran el divendres 7 de juliol celebrant la 'Diada de la Gent Gran' amb un berenar i ball amb el 'Duet Sharazade'. El dissabte dia 8 hi haurà un campionat de petanca, animació infantil, balls en línia i sevillanes. Per acabar la jornada del dissabte nit es farà un sopar popular sostenible amb entrada anticipada fins al 6 de juliol i amb el ball de Festa Major representat pel grup 'La Betty Orquestra'.

Festa Major de Llambilles · Tot el cap de setmana

Del 7 al 10 de juliol Llambilles et proposa una Festa Major d'allò més entretinguda: des de cursa d'obstacles fins a concerts i sopars populars. Un dels actes més esperats és dissabte a la nit, amb els concerts del grup Xibarri i Tapeo Sound System.

Calonge celebra la Festa Major d'estiu · Tot el cap de setmana

El municipi baix empordanès es vesteix de gala aquest cap de setmana per celebrar la festa major d'estiu amb activitats per a tots els públics i gustos. Aquest divendres, els l'Orquestra Di-Versiones juga a casa amb el seu concert esperat al castell de Calonge, seguit de la sessió del DJ Ruggy. El dissabte tindrà lloc la trobada gegantera, a partir de les 6 de la tarda, i concert jove a la zona de Barraques (darrere la zona esportiva) amb les actuacions de Dea, Pelukass i Kharloss Selektah. La festa segiurà diumenge amb sardanes i concert de l'Orquestra Selvatana i dilluns, amb el tradicional castell de focs.

L'Orquestra Di-Versiones omple La Cioa

L'Orquestra Di-Versiones en una imatge d'arxiu / Aniol Resclosa