Opinió

Les preocupants lesions del Girona

El Celta va rebre el Girona amb un lesionat (Fran Beltrán) i el Betis va visitar Montilivi també amb una única baixa: Fekir. El Girona, en canvi, té la infermeria a vessar, alguns amb lesions que es perllongaran fins a la temporada vinent: Toni Villa, Santi Bueno, Ivan Martín, Ricard Artero, Riquelme, Joel Roca. Míchel va recuperar diumenge Aleix García i Borja García, però, segons l’entrenador, no estaven «per jugar de titulars, sinó per ajudar-nos». Aleix va jugar mitja hora i Borja es va quedar a la banqueta.

Ja s’ha convertit en un costum començar la temporada amb lesionats. Aquest any, Iván Martín no va reaparèixer fins al 4 de novembre, Borja García el 22 de gener, i Kebé , lesionat des del març de 2022, està inèdit. Es desconeix quan estarà recuperat el jove jugador de Mali. Per a la temporada vinent, ja tenim tres baixes segures abans de començar la pretemporada: Toni Villa, lesionat fins a l’any 2024, Santi Bueno i Ricard Artero. Durant tota la temporada, les conferències de premsa de Míchel prèvies als partits eren com un Kinder Sorpresa esperant a veure quina nova baixa per lesió ens anunciaria.

El llistat de lesionats dels últims temps, sobretot enguany, ha sigut extens, pràcticament tots els jugadors han patit contratemps, alguns amb doble ració. Una part de les lesions són fortuïtes, de pura mala sort, però no totes es poden atribuir a circumstàncies adverses. El Girona és un club hermètic i no acostuma a donar gaires detalls de les lesions. Confiem que els responsables tècnics i mèdics coneguin i hagin analitzat les causes de tantes lesions per minimitzar-les la temporada vinent. El més preocupant no és que el club no informi (avui dia, tenim moltes xarxes socials i poca informació), sinó que se’n desconeguin les causes.

Yangel Herrera va jugar 36 partits la temporada 2019-20 amb el Granada i 45 la 2020-21. L’any passat amb l’Espanyol, tot i perdre’s les vuit primeres jornades per una lesió que arrossegava del final de la seva etapa al Granada, va jugar 23 partits, en 15 dels quals va disputar entre 80 i 90 minuts. Enguany a Girona, s’ha alineat en 19 partits, i només 4 entre 80 i 90 minuts. Des que es va lesionar a Elx, l’última jornada abans de l’aturada pel Mundial, pràcticament ha estat inèdit (el club no va aclarir mai què tenia). Borja Garcia només ha jugat 11 partits, acaba d’estar set jornades lesionat. Aleix Garcia ha patit dues lesions, Juanpe va ser baixa durant quatre mesos i diumenge va ser substituït per unes molèsties (en veurem l’abast), David López ha patit tres lesions, al brasiler Reinier Jesús no l’hem trobat a faltar (quin fiasco pel Madrid pagar-ne 30 milions d’euros), però va estar quatre mesos i mig lesionat. Dos joves del filial, Artero i Joel Roca, poc desgastats físicament, han patit dues lesions. Artero ja es va lesionar a la Copa, a Quintanar, però llavors el club no en va informar amb l’excusa que era un jugador del filial (només ha jugat 145 minuts de lliga i 46 de Copa). Joel Roca va estar lesionat durant 10 jornades, reapareix contra el Celta, juga 16 minuts, fa un xut a porta i torna a caure. 

Es miri com es miri, és preocupant. I això que enguany el Girona, només ha jugat la lliga. Els dos partits de Copa van ser testimonials. Imaginem-nos un escenari de lesions com el d’aquest any havent de disputar la Conference League. Per sort, no s’ha lesionat l’únic jugador que no podia lesionar-se: Oriol Romeu.

Subscriu-te per seguir llegint