Opinió | Glòria Vilches Freixas girona

ICO i PADES Girona, molt més que grans professionals

En nom de la meva mare Glòria voldria donar les gràcies i ressaltar la gran feina que porten a terme els professionals de l’ICO i del servei d’assistència a domicili PADES de Girona.

Per desgràcia, des de setembre de 2020 que la paraula càncer ha tocat la porta de casa nostra. A 61 anys acabats de fer, la meva mare va ser diagnosticada amb un càncer d’ovaris en un estadi molt avançat. Després del trasbals inicial i de les complicacions associades a viure encara enmig d’una pandèmia devastadora i de la prognosi no gaire encoratjadora, vam agafar força i vam dir «anem a totes!».

Vam tenir la sort de ser ràpidament desviats a la Unitat Funcional de Ginecologia Oncològica de l’ICO de Girona. A part de l’equip de cirurgians, infermers, personal administratiu i mèdic, i de ser seguits per una de les millors oncòlogues i persona, la Dra. Pilar Barretina, vam veure com es desplegava al nostre voltant una sèrie de serveis terapèutics complementaris, com ara el de dietista i nutrició o el de psicooncologia, que han fet que aquests més de tres anys que hem estat plantant cara al càncer fossin més fàcils en certa manera. Volem també agrair la feina que fan des de l’Oncolliga. Recordo que la meva mare sempre deia que les cadires de la sala d’espera, les butaques i els llits de la quimioteràpia eren molt còmodes gràcies a ells. Així mateix, volem donar les gràcies al personal de PADES Girona, en especial la infermera Marta i el doctor Mariano, pel seu afecte i professionalitat en l’acompanyament durant els últims dies de la meva mare.

Des de la nostra experiència, molt positiva, voldríem assenyalar que els professionals esmentats no només estan altament qualificats en l’àmbit acadèmic, sinó també en l’àmbit humà. I quan ets un malalt o familiar d’un malalt de càncer, sentir la proximitat del tracte, sentir que cadascú és especial i no només un número, fa molt de bé. Aquestes qualitats humanes són les que marquen la diferència i fan que siguin molt més que grans professionals.