Dues participacions catalanes a la secció oficial de la Seminci

«El mestre que va prometre el mar» i «La imatge permanent» participen en la Setmana Internacional de Cine de Valladolid el pròxim octubre

Patrícia Font i Enric Auquer, en el rodatge d’«El maestro que prometió el mar». | ACN

Patrícia Font i Enric Auquer, en el rodatge d’«El maestro que prometió el mar». | ACN / ddg. girona

ddg. girona

Del 21 al 28 d’octubre es durà a terme la 68a edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid, la Seminci, esdeveniment en què es presentaran El mestre que va prometre el mar, de Patrícia Font i La imatge permanent, amdues compten amb la participació de 3Cat, TV3.

El mestre que va prometre el mar es tracta del segon llargmetratge de la directora i està basat en el llibre de Paco Escribano, adaptat a la pantalla gran per Albert Val. La pel·lícula, protagonitzada per Enric Auquer i Laia Costa, es tracta d’una biografia de la vida d’Antoni Benaiges, un professor de Mont-Roig del Camp, que abans de la Guerra Civil va ser destinat a l’escola de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. L’entramat entrellaça passat i present a través de dues trames que construeixen un relat sobre la memòria i la importància de no deixar caure en l’oblit la història més recent. El film participarà en la secció oficial, però estarà fora de concurs.

Per la seva banda, La imatge permanent, de la directora Laura Ferrés, concursa en la secció oficial de la Seminci i, per tant, opta a l’Espiga d’Or.

Es tracta d’una producció gravada al Prat de Llobregat, que va ser molt aclamada per la crítica en la seva estrena mundial al Festival de Locarno. Les protagonistes son María Luengo i Rosario Ortega. L’acció passa en un poble del sud, on una mare adolescent desapareix una nit i, cinquanta anys més tard, i molts quilòmetres al nord, una directora de càsting ha de trobar persones que expliquin els seus records després de canviar de ciutat. Durant la recerca coneix una dona impulsiva, aquesta l’atraparà amb la seva història. La pel·lícula es projectarà en versió original catalana i alguns fragments en castellà.

A més a més, el film La contadora de películas, dirigit per Lone Scherfig i també amb la participació de 3Cat, tindrà la seva première en la Seminci i serà l’encarregat d’inaugurar la 68a edició del festival de Valladolid d’aquest 2023.