L'assassí dels tres germans de Morata va matar el seu company a la presó perquè "embrutava la cel·la"

Dilawar Fazal assegura que el reclús amb el qual compartia cel·la no cuidava la seva higiene ni netejava

Dilawar Fazal.

Dilawar Fazal. / Cas Obert

Vanesa Lozano

Dilawar Fazal, el pakistanès que va confessar haver assassinat els tres germans Gutiérrez Ayuso a la seva casa de Morata de Tajuña, a Madrid, ha sumat una quarta víctima aquesta mateixa setmana.

Intern des de gener a la presó d'Estremera pels seus crims, la matinada d'aquest dijous va posar fi a la vida del seu company de cel·la a cops, segons va confessar ell mateix als funcionaris del centre penitenciari.

Ho va fer, segons ha pogut saber Cas Obert de fonts del cas, enfadat perquè l'home amb el qual compartia la cel·la, un búlgar de 40 anys que complia condemna per delictes de robatori i violència masclista, "embrutava la cel·la", "no netejava" i tampoc cuidava la seva higiene personal, d'acord amb la seva declaració.

La Guàrdia Civil investiga ara el nou crim d'el negre de Morata, com el coneixen en aquesta localitat madrilenya. Igual que va fer fa un mes després de ser detingut pel triple crim d'Amelia, Ángeles i Pepe, també hauria confessat aquest nou homicidi davant els agents i davant el jutge.

De fet, segons fonts penitenciàries, va ser ell mateix qui va avisar aquest dijous als funcionaris d'Estremera per advertir-los del que acabava de fer: "He matat al meu company". No consta cap incident previ entre tots dos dins de la presó. Fonts penitenciàries afirmen que no havien tingut cap problema de convivència i que fins i tot solien passar temps junts jugant als escacs.

Institucions Penitenciàries ha obert una investigació interna per aclarir les circumstàncies de la mort. Sobretot, com és possible que Fazal tingués accés, dins de la seva cel·la i en plena nit, a una espècie de pesa artesanal amb la qual hauria colpejat al seu company fins a la mort.

El triple crim

Fazal va ser detingut el 22 de gener després de lliurar-se en dependències de la Guàrdia Civil i confessar que havia matat als tres germans de Morata de Tajuña. Els cossos s'havien trobat dies abans. Segons va declarar el pakistanès, els havia matat el 17 de desembre amb una barra de ferro, és a dir, un mes abans que els seus cossos fossin trobats amb cremades i en procés de descomposició.

L'acusat va explicar llavors que va conèixer a Amelia i Ángeles quan ell regentava un locutori, que va prestar a les germanes almenys 30.000 euros perquè poguessin pagar les despeses derivades d'una herència de set milions d'euros que anaven a rebre, amb la promesa que les dones li retornarien el doble de la quantitat fiada.

Estafa amorosa

Però a qui en realitat estaven enviant els diners les germanes, segons la investigació, és a dos presumptes militars americans amb els quals ambdues havien iniciat relacions amoroses per internet. En realitat, tot era una estafa i Amelia i Ángeles mai van retornar el que devien a Fazal ni a altres veïns i amics als quals també van convèncer perquè els donessin diners.

El pakistanès, que va arribar a perdre el seu negoci atabalat pels deutes, ja va protagonitzar un primer incident el gener de 2023 amb una de les germanes, quan va reclamar el deute a Amelia, sense èxit, i la va agredir amb un martell. L'home va passar set mesos a la presó per aquesta agressió.

Després de recuperar la llibertat, el desembre passat va acudir a la casa de les germanes i les va matar a elles i a un tercer germà, un ancià amb discapacitat del qual Amelia i Ángeles cuidaven.