El que ningú t'explica i que hauries de saber abans de comprar una fregidora d'aire

El producte de moda a les cuines que t'ajuda a portar un estil de vida més saludable

Fregidora d'aire

Fregidora d'aire / R. A. C.

Luis Alloza

Hi ha electrodomèstics que revolucionen la manera com treballem a la cuina. La thermomix va aparèixer a les cuines de moltes llars per les seves múltiples utilitats. Un cas semblant és el de les fregidores d'aire o air fryer, que han esdevingut un dels artefactes de cuina més buscats.

Un dels seus grans atractius és que els aliments que s'obtenen són molt més saludables i amb menys calories que si haguéssim fet servir l'oli en l'elaboració. A més, fregir amb aire és més ràpid, ja que a diferència del forn, presenta temps de preescalfat força ràpids i a això, se li suma que són electrodomèstics que es poden netejar fàcilment gràcies al seu petit format i a les peces extraïbles.

També et permeten no haver d'estar pendent de la cuina tota l'estona, ja que no caldrà donar-li la volta ni estar al cas de què es fregeixin totes les parts. Són molt senzilles de fer servir i no deixen olors.

Els contres

  • Les fregidores d'aire no aconsegueixen un aliment tan cruixent com l'oli, però això realment no és gaire rellevant si el que busquem és una cuina més saludable.
  • La capacitat que té fa que sigui complicat fregir molts aliments alhora. Si volem fregir un pollastre sencer o un plat ple de menjar, necessitarem diverses sessions a la fregidora d'aire.
  • Hi ha aliments que tampoc no són adequats per a la fregidora d'aire com els formatges i aliments amb masses humides. Tampoc els arrebossats a l'estil peix fregit, aletes, etc, ja que requereixen un xoc de temperatura molt elevat.