La Vinyeta planta una vinya a Llançà per a la formació d’alumnes de l’Institut

Vins ecològics i activitats d’enoturisme al cor de l’Empordà

Celebració per la nova vinya plantada a Llançà. | LA VINYETA

Celebració per la nova vinya plantada a Llançà. | LA VINYETA / ddg. mollet de peralada

DdG

El celler La Vinyeta de Mollet de Peralada ha plantat una vinya a l’entrada de Llançà. Es tracta d’un conveni a tres bandes amb l’Ajuntament del poble que cedeix el terreny i l’Institut de la mateixa població. L’objectiu fonamental és el d’oferir un espai de pràctiques als estudiants de viticultura del cicle formatiu de grau mig de Llançà.

Un dels concerts inclosos a les activitats entre vinyes. | LA VINYETA

Un dels concerts inclosos a les activitats entre vinyes. | LA VINYETA / ddg. mollet de peralada

La Vinyeta referma així el seu compromís amb la formació de nous professionals i contribueix al manteniment de la vinya al municipi. Aquest és un cultiu històric a Llançà, encara que a dia d’avui són poques les parcel·les que hi queden. La plaga de la fil·loxera i després l’eclosió del turisme van suposar el seu declivi. D’aquesta manera es fa visible el lligam del poble amb aquest cultiu ancestral i es dona resposta a les necessitats formatives dels nois i les noies.

Pioners a l’Empordà

S’ha plantat la varietat insígnia a la zona que és el Moscat d’Alexandria. S’han aplicat tècniques de plantació pensant en la resiliència al canvi climàtic i també en un cultiu d’agricultura ecològica i regenerativa. La Vinyeta ha estat sempre pionera en aquest sentit a l’Empordà i fa més de deu anys que treballa d’una forma ecològica i integrada on la vinya i l’olivera conviu en harmonia amb la natura i el bestiar. A partir de l’anyada 2022 tots els vins llueixen el distintiu del Consell Català de la Producció Ecològica. Els primers vins han estat els seus reconeguts vins joves Heus, el vi Llavors blanc i els vins que fan en col·laboració amb la Fundació Mona.

La Vinyeta també destaca per la seva oferta d’activitats entre vinyes. Aquest estiu ofereix tota mena d’esdeveniments com nits de música, de poesia i d’astronomia que acompanyen amb els seus vins i tot de productes d’elaboració pròpia. Es pot consultar el programa sencer i fer les reserves a la seva web.