Jazz i fires s’uneixen per dotzè any consecutiu

El Sunset Jazz Club programa diversos concerts amb Jesse Davis com a gran figura

Públic en un dels concerts a l'exterior en una anterior edició del festival.

Públic en un dels concerts a l'exterior en una anterior edició del festival. / David Aparicio

David Céspedes

David Céspedes

La programació musical de les Fires de Sant Narcís és molt variada i engloba múltiples disciplines per arribar a un màxim nombre de públic. Els amants del jazz saben que tenen una nova cita per aquestes festes i és que el Sunset Jazz Club Girona organitza el dotzè festival Jazz &Fires amb un programa de gra nivell que satisfarà a tots els espectadors.

Al llarg d’aquests dies el festival anirà acollint diferents actuacions a la sala del Sunset Jazz Club. Obrirà la programació el pròxim dia 28 d’octubre, a les 10 de la nit, el concert de Vinnie Sperrazza, Michael Formanek i Bill McHerny.L’endemà, a les dotze del migdia, tindrà lloc la unió de jazz i vermut amb l’espectacle, a les 12 del migdia, dels Sunset Rhythm Kings, que oferiran una bona mostra del jazz de Nova Orleans. Aquest concert és gratuït.

La tercera actuació serà el dia 31 d’octubre, a les 10 de la nit. Serà el torn del concert de Ricard Santaló Quintet que presentarà el disc que porta per nom «Art». L’1 de novembre, a les 8 del vespre, i dins del marc del festival actuaran un dels clàssics d’aquest esdeveniment: el Sextet Gerió tornen a la seva cita anual presentant un programa molt interessant, que fusiona dos dels repertoris que ens han presentat en diverses ocasions, amb algun afegit sorpresa, segons han avançat els responsables del cicle.

Presentació llibre

D’altra banda, el pròxim dia 3 de novembre tindrà lloc un acte també inclòs en el festival que no és purament musical. Es tracta, concretament, de la presentació del llibre titulat «Round Abaout Tete», dedicat a la figura de qui va ser considerat un jazzista català universal: Tete Montoliu. Es tracta d’una obra escrita per Pere Pons. L’acte de presentació del llibre comptarà amb la presència de la pianista Susanna Carreras, l’historiador de l’art, Jordi Falgàs i del mateix autor. La dotzena edició del festival es tancarà el dia 4 de novembre a les 10 de la nit amb l’actuació d’una de les grans figures del jazz i un gran exponent d’aquesta disciplina artística. Es tracta del saxofonista Jesse Davis que en l’escenari gironí estarà acompanyat per Joan Monné al piano, Ignasi González contrabaix i Joan Casares a la bateria.