Aproven un Pla d'Usos per facilitar l'explotació d'activitats al voltant del pantà de Darnius i Boadella

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat el document a petició dels ajuntaments propers . S'espera impulsar iniciatives de lleure com navegació o senderisme

L'embassament de Darnius i Boadella.

L'embassament de Darnius i Boadella. / DdG

Redacció

El Ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat el Pla d’Usos del Pantà de Darnius Boadella que pretén facilitar a les poblacions i al Consell la presa de decisions per a l'explotació d'activitats de lleure que es puguin establir a l’embassament i als seus voltants.

El Pla d’Usos del Pantà es va elaborar a petició dels ajuntaments de Darnius, Sant Llorenç de la Muga, Maçanet de Cabrenys i Terrades. Es va redactar seguint tota la normativa i ajustant-se a la legislació vigent i va comptar amb un ajut de l'Agència Catalana de l'Aigua per sufragar les despeses derivades de la redacció dels plans d'usos recreatius d’embassaments de Catalunya.

L’objectiu, segons ha informat el Consell Comarcal, és obtenir un document que faciliti al Consell Comarcal i als ajuntaments de l’entorn del pantà la presa de decisions per explotar serveis i activitats de lleure que es puguin establir a l’embassament i als seus voltants com navegació, pesca, bany, senderisme, bicicleta de muntanya, acampada, excursions a cavall, turisme, activitats d’educació ambiental, vehicles 4x4, quads, entre altres.

En el darrer ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Empordà celebrat dimarts passat, es va aprovar inicialment aquest Pla d’Usos del Pantà de Darnius Boadella.