Figueres obrirà dimarts les reserves als figuerencs per visitar la Casa Natal de Dalí

Obrirà les portes als residents el dia 20 d'octubre fins al 23 d'octubre a les tardes

A partir del 24 d'octubre estarà oberta al públic en general al preu de 12 euros l'entrada

Diferents alcaldes de Figueres davant la casa natal.

Diferents alcaldes de Figueres davant la casa natal. / Ajuntament de Figueres

L'Ajuntament de Figueres permetrà reservar als figuerencs les entrades per visitar la Casa Natal de Dalí a partir del dimarts.

Obrirà les portes del 20 al 23 d'octubre durant les tardes als residents a la ciutat. L'accés és gratuït, però s'ha de fer reserva prèvia.

A partir del 24 d'octubre la visita a l'espai tindrà un cost de 12 euros, amb entrada reduïda per a grups escolars, menors de 18 anys i persones jubilades. Es farà en grups d'un màxim de vuit persones, per franges horàries, de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h; diumenges i festius de 10 a 14 h.

La Casa Natal Salvador Dalí, un projecte impulsat per l'Ajuntament de Figueres amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea (Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER), s'inaugurarà el 20 d'octubre, després de gairebé 30 anys d'iniciar-ne els primers tràmits, amb un projecte d'experiència sensorial per descobrir la figura de Salvador Dalí des del vessant més personal i íntim.

L’edifici modernista, obra de l’arquitecte Josep Azemar, situat al carrer Monturiol 6, on va néixer Salvador Dalí l’onze de maig de 1904, esdevé, prop de 120 anys després, un equipament cultural per descobrir el geni des dels seus inicis, i des del vessant més personal i íntim; i alhora per contextualitzar la Figueres de principis del s. XX.

El carrer Monturiol en una imatge antiga.

El carrer Monturiol en una imatge antiga. / Cedida per Ajuntament de Figueres

Museïtzació de l'espai

Coincidint amb els actes de celebració de l’atorgament del títol de ciutat, el 20 d’octubre s’inaugurarà la museïtzació d’aquest espai, situat al mateix carrer on també van néixer d’altres figuerencs il·lustres com Narcís Monturiol, Carles Fages de Climent i Alexandre Deulofeu.

Durant gairebé 30 anys els successius ajuntaments han anat fent passos, amb una inversió total entre la Fase I i la Fase II d’1,9 M€ en total, per aconseguir incorporar l’equipament a la ciutat i convertir-lo en un nou espai cultural i punt d’atracció turística.

Una imatge de la museïtzació.

Una imatge de la museïtzació. / Ajuntament de Figueres