Els Comuns pregunten al Govern sobre la construcció d’un hotel a Aigua Xelida

La bateria de preguntes, presentada per David Cid, s’ha registrat l’endemà de l’aprovació del projecte hoteler al ple de Palafrugell, que va tirar endavant malgrat les protestes ecologistes

Palafrugell aprova la construcció d'un hotel a Aigua Xelida enmig de les protestes de SOS Costa Brava

DdG

El portaveu del Grup Parlamentari d'En Comú Podem, David Cid, ha registrat avui dimecres 31 de gener al Parlament de Catalunya una bateria de preguntes sobre la construcció d’un hotel a Aigua Xelida, una cala d’alt valor natural ubicada a Palafrugell. Les entitats de defensa del territori, mobilitzades ahir al ple on es va aprovar la construcció de l’hotel de seixanta-sis habitacions, han expressat la seva preocupació per la gravetat de la situació.

A més, els Comuns posen de manifest que el Pla General urbanístic de Palafrugell establia un termini fins a finals del 2021 per a la resolució del planejament destinat a l'hotel a Aigua Xelida. Tanmateix, asseguren que "tot i estar en el 2024, el govern de Palafrugell encara no ha resolt la moratòria urbanística, repetint la inacció de l'anterior administració". Tot seguit, consideren que "això ha portat a acceptar la tramitació del projecte urbanístic de l'hotel i la seva posterior urbanització o reparcel·lació a un espai d'alt valor paisatgístic i natural".

Per aquests motius, els Comuns insten a frenar aquest projecte i resoldre la moratòria, que inclouria la desclassificació de tots els sòls urbanitzables no consolidats al litoral. "Cal fer-ho de manera urgent per l’actual context de crisi climàtica i sequera", diuen. Així doncs, en preguntes registrades al Parlament i adreçades al Govern, En Comú Podem vol saber si, en l’actual context de sequera considera adequat i sostenible aquest tipus de projectes. Finalment, els Comuns han preguntat si el Govern s’ha reunit amb l’Ajuntament de Palafrugell per abordar el tema i també amb l’entitat SOS Costa Brava, de defensa del territori. I entre altres preguntes, també volen saber què està fent el Govern per aturar el projecte.