L’hospital Santa Caterina acull una jornada de prevenció cardiovascular

Les activitats s’emmarquen dins la Marató i són obertes al públic amb la participació de pacients i sanitaris

DdG. Girona

Avui el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt serà la seu d’un conjunt d’activitats orientades a la prevenció cardiovascular organitzades pel Servei de Cardiologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina, amb motiu de La Marató de TV3, dedicada enguany a la divulgació i recerca en salut cardiovascular.

Les activitats, que es duran a terme entre les 11 i les 2 del matí als jardins del parc hospitalari, reposen sobre els tres pilars bàsics de la prevenció cardiovascular: l’exercici, la dieta i el control de risc cardiovascular.

Els professionals del servei han organitzat una bicicletada, en què pacients actius al programa de Rehabilitació Cardíaca pedalaran per torns, un exercici físic supervisat pels fisioterapeutes. També s’hi podran sumar a l’activitat les persones que ho desitgin.

Al mateix temps, el públic podrà assistir a un taller de cuina cardiosaludable. Es trauran els fogons als jardins del parc per cuinar plats cardiosaludables, i mentre s’elaboren els plats, els nutricionistes aniran instruint als assistents sobre la importància de seguir una dieta correcta i com poder-la realitzar.

Per acabar, també hi haurà un espai de control dels factors de risc cardiovascular, en què professionals del Servei de Cardiologia faran electrocardiogrames, presa de pressió arterial i càlcul del risc cardiovascular, a les persones que ho desitgin.