Reconeixen Brugada per la recerca sobre mort sobtada

El grup de Genètica Cardiovascular de l’Idibgi i el Trueta (GenCardio) ha rebut el Premi a la Recerca amb Impacte en l’Àmbit de l’ICS 2023

L'entrega del premi, la setmana passada.

L'entrega del premi, la setmana passada. / Departament de Salut

DdG

El grup de recerca en Genètica Cardiovascular, liderat pel Dr. Ramon Brugada i vinculat al servei de Cardiologia dels Hospitals Trueta i Santa Caterina, rep el guardó per l’impacte dels estudis genètics en la millora de la prevenció de la mort sobtada cardíaca hereditària en la gent jove. Aquest reconeixement de l’Institut Català de la Salut premia els resultats de la recerca que són transversals i rellevants per a la medicina assistencial i la societat.

La importància de la recerca del grup GenCardio és que permet identificar de manera precoç els portadors genètics en risc de patir una mort sobtada cardiovascular i, així, es poden adoptar mesures preventives en aquestes famílies. Es tracta d’una síndrome que afecta nadons, gent jove i esportistes que patien malalties cardiovasculars hereditàries que no havien estat diagnosticades prèviament. Amb més de trenta anys d’experiència, ha estat pioner en el disseny de panells genètics per al diagnòstic de malalties cardiovasculars hereditàries. El laboratori fa 10.000 estudis genètics l’any.