Zaz, en territori amic

La cantant francesa conquereix la ciutadella de Roses amb un ple al festival Sons del Món 

Alba Carmona

Alba Carmona

En el mapamundi personal de Zaz, la gran estrella actual de la música francesa, ja hi ha una xinxeta que assenyala Roses. L'Alt Empordà és des del seu pas pel festival Sons del Món nou terreny conquerit per a l'artista gal·la, que s'hi va sentir com a casa, aixoplugada per un bon nombre de compatriotes entre els 2.600 assistents que omplien la ciutadella.

En aquest territori amic, Isabelle Geffroy -el nom que s'amaga rere la doble zeta- va sorgir d'entre el públic per arrencar prop de dues hores de concert en què va repassar els temes del seu disc més recent, l'introspectiu Isa (2021) -de les inicials Les jours heureux i Imagine a Les chants des givres, ja al final-, sense deixar de banda les tonades cabareteres i jazzy que la van catapultar a la fama, amb cançons com Qué vendrá o l'arxifamosa Je veux, que va ser punt i seguit abans dels bisos.

"Voleu que parli en francès? Hi ha algun francès per aquí?", va preguntar. I la resposta no va sorprendre ningú, és clar.

Tot i això, com ja va fer l'any passat en el seu debut a Girona, a l'Auditori, va interpel·lar la platea en català gràcies a unes notes, explicant que l'escenari, presidit per un arbre, celebra els cinc elements: l'aire, l'aigua, la terra, el foc "i nosaltres", abans d'encendre una espelma "per recordar que estem vius".

Des couleurs vives, Ma valse i Les passants van donar pas a les simpàtiques Comme-ci, comme-ça i Paris sera toujours Paris de Maurice Chevalier, en què la il·luminació va jugar amb el blanc, el blau i el vermell de la bandera tricolor del seu país.

En una nit marcada per la baixada de les temperatures i el fort vent, Zaz va aportar calidesa a la vetllada amb una interpretació enèrgica i peces com La fée o Tout là haut, que va ser el preludi d'"un regal" a l'audiència.

"És una cançó que estimo enormement, sempre que l'escolto em fa feliç", va dir per presentar Clavelitos, el gran hit de les comparses d'estudiants, que va conèixer a través de la seva mare, professora de castellà.

El seu nou single, Serendipia, va marcar el camí cap al final del concert, en què van sonar On ira i, com a última cançó de propina, La vie en rose.

La tornada del clàssic d'Edith Piaff va ser corejada per la ciutadella rosinca, que dijous per una estona semblava estar a l'altra banda de la frontera.

Subscriu-te per seguir llegint