Rocío Molina, Josemi Carmona i Alba Molina seran al FlamenGi

El festival de flamenc se celebrarà del 10 al 26 de novembre i girarà al voltant del mestissatge

Alba Carmona

Alba Carmona

Les bailaores Rocío Molina i Ana Morales, el guitarrista Josemi Carmona i la cantant Alba Molina protagonitzaran quatre de les actuacions més destacades del festival de flamenc de Girona, el FlamenGi, que celebrarà la cinquena edició del 10 al 26 de novembre.

El mestissatge és l’eix d’aquesta edició, que reivindica la fusió com a element clau del flamenc, per les aportacions de diferents llocs i de persones que l’han fet evolucionar. L’organització ha posat especialment el focus en propostes que eixamplen els límits del flamenc i en els artistes gitanos, que tindran un pes especial a la programació, que inclou una quinzena d’espectacles i activitats a Girona, Figueres, Banyoles, Celrà, la Bisbal d’Empordà i Blanes

La prestigiosa bailaora Rocío Molina, premi Nacional de Dansa 2010, durà al teatre El Jardí de Figueres Al fondo riela (Lo Otro del Uno), un muntatge inclòs dins la trilogia que ha dedicat a la guitarra i que ja es va poder veure al festival Temporada Alta

El membre de la banda Ketama, Josemi Carmona, actuarà al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà, presentant el seu projecte de flamenc i jazz amb l’ajuda del contrabaixista Javier Colina i el percussionista Bandolero. 

La cantant Alba Molina portarà a Blanes una producció que homenatja els seus pares, els llegendaris Lole y Manuel.

Per altra banda, la bailaora catalana Ana Morales, premi Nacional de Dansa l’any passat, presentarà a Girona l’espectacle Oklahoma acompanyada per la soprano Mariví Blasco i elguitarrista flamenc Pedro Barragán.

Nous talents

Pel que fa als nous talents del flamenc, Ismael de la Rosa El Bola actuarà a la Mercè de Girona acompanyat del guitarrista Yerai Cortés. El duet, que ha acompanya artistes com C. Tangana o Rocío Molina, oferirà un recital de cante i guitarra per redescobrir l’essència més purista del flamenc.

Per altra banda, la cantaora Sandra Carrasco i el jove guitarrista David de Aral actuaran a Banyoles per presentar el concert Recordando a Marchena, un homenatge a les veus del flamenc del segle XX. 

Per últim, la bailaora Leonor Leal acostarà a l’Ateneu de Celrà De voz, un cuerpo, una peça per a la qual s’ha aliat amb Mal Pelo per plantejar una investigació sobre la relació entre la paraula i el cos.

El programa també inclou tota una jornada d’actes a Girona per celebrar el Dia del Poble Gitano, classes magistrals o l’exposició del Museo del Flamenco Pop comissariada per Cathy Claret, que rebrà el premi honorífic del festival. 

Les entrades ja estan a la venda.