Roden a Girona, l’Escala i Tossa un curt sobre els abusos dins la família

El director gironí Juli Suárez adapta «Por qué volvías cada verano» de Belén López Peiró

Un moment del rodatge, a l'octubre a l'Escala.

Un moment del rodatge, a l'octubre a l'Escala. / LGC Films

Alba Carmona

Alba Carmona

El director gironí Juli Suàrez trenca el tabú dels abusos dins les famílies al seu nou curtmetratge, Por qué volvías cada verano. El cineasta s’inspira en el llibre homònim de Belén López Peiró, que hi relata la seva pròpia història, en una producció que es roda en escenaris de l’Escala, Tossa de Mar i Girona. «En aquesta història, el més important és el silenci familiar», assenyala el cineasta i productor resident a Banyoles, que fa uns mesos va estrenar el llargmetratge Odradek. Ara torna al curtmetratge per abordar els abusos intrafamiliars, que representen el 80% dels abusos a menors. 

Ho fa a partir del relat real de López Peiró, que durant l’adolescència va patir abusos per part d’un familiar que formava part de la policia. Entrellaçant el seu testimoni, diferents veus i textos judicials, l’autora denuncia el cas, els intents per silenciar-la i les conseqüències que va tenir al seu entorn més proper.  

Suárez, que lidera la productora LGC Films, compta per al curtmetratge amb les actrius María Romanillos (Las consecuencias, No mires a los ojos), Mariana Cordero (Princesas, La torre de Suso), Charo Zapardiel (La voz dormida, Lucía y el sexo) i Lupe Cartié (Palmeras en la nieve, Julieta).

La producció es va començar a rodar a l’octubre a Tossa i l’Escala i està previst que s’acabi de filmar entre el 8 i l’11 de desembre a Salt, Aiguaviva i Girona, en escenaris com la Devesa, el Modern, el Jardí de la Infància o el barri de Fontajau.