El preu de l’habitatge creix un 10% a Girona respecte a l’any passat

Comprar un pis a les comarques gironines és gairebé un 13% més car que la mitjana espanyola

Promoció de pisos en venda, en una imatge d’arxiu.

Promoció de pisos en venda, en una imatge d’arxiu. / ANIOL RESCLOSA

Joel Lozano

Joel Lozano

El mercat immobiliari gironí ha tancar el mes de juliol amb uns preus de l’habitatge un 10% superiors als registrats al mateix mes de l’any passat, segons un estudi publicat pel portal immobiliari Fotocasa.

El metre quadrat d’un habitatge a les comarques gironines costa de mitjana 2.425 euros, un 0,7% més que un mes enrere, al juny, i fins a un 12,8% més que la mitjana al conjunt de l’Estat.

A Girona ciutat el preu del metre quadrat es troba per sobre del registrat a la demarcació, concretament és de 2.629 euros. Tanmateix, l’increment interanual del preu de l’habitatge és inferior al de la província. Comprar un pis a Girona ciutat és 6,9% més car que fa un any i un 1,8% més car que al juny.

A Espanya puja un 0,2% la variació mensual del preu de l’habitatge de segona mà i un 9,7% en la variació interanual, situant el preu en 2.150 euros/m2 al juliol, segons les dades de l’Índex Immobiliari Fotocasa. Aquest darrer valor interanual (9,7%) és el setè increment en cadena superior al 9% el 2023.

«El cost de l’habitatge continua en variacions molt importants pràcticament dos dígits. L’augment excessiu del preu continua sent la tònica habitual després de més d’un semestre amb alces tan rellevants. L’impacte de la pujada dels tipus d’interès no aconsegueix refredar prou la demanda com per equilibrar el mercat i de fet, l’estoc d’habitatge disponible continua sent reduït, cosa que provoca que els preus es disparin», detalla Maria Matos, directora d’estudis de Fotocasa.

Si analitzem els preus de l’habitatge en venda respecte dels de fa un any, veiem que les 17 comunitats incrementen el preu interanual al juliol. A Catalunya l’increment ha estat del 5,2% i és amb un preu de 2.754 euros el metre quadrat és la quarta comunitat on l’habitatge és més car, només superada per Balears, Madrid i País Basc.