L’AENTEG celebra la seva gran jornada amb la dissetena edició els Premis E-TECH

L'entitat entrega vuit guardons, en un acte celebrar a l'Auditori Josep Irla

Redacció

La indústria tecnològica gironina s'ha citat aquest dilluns a l’Auditori Josep Irla per reconèixer aquelles iniciatives empresarials que més han sobresortit els darrers mesos, en els Premis E-TECH organitzats per l’AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona), el gremi del sector tecnològic a les comarques gironines.

A les quatre de la tarda s'han obert les portes de l’auditori per donar pas a la conferència «L’atreviment, motor de la innovació» a càrrec de Cesca Cufí-Prat, enginyera aeroespacial d’Airbus, i integrant del Projecte Hypatia, per passar posteriorment a l’entrega dels guardons, la qual també ha comptat amb una conversa entre el premiat amb el Premi Referent E-TECH, Kim Faura, i el president de l’AENTEG, Albert Alemany.

Faura, al llarg de la seva dilatada carrera professional ha treballat a la fabricant de productes per a l’afaitat Gillette (del 1978 al 1986), seguida d’una etapa a la indústria de l’alimentació on, entre d’altres tasques, va introduir la marca Chupa Chups al mercat estatunidenc i va treballar per la multinacional Sara Lee en la marca de cafè Marcilla.

El 2001 va incorporar-se a Telefónica on va estar-hi vint anys, fins al 2021, exercint diversos rols durant aquesta llarga etapa de la seva vida professional com el de director general de màrqueting i consum per Espanya, entre d’altres. «Les noves tecnologies des de sempre m’han agradat, les havia seguit sempre de ben a prop», ha admès durant la seva intervenció a la jornada.

A més, també s'ha reconegut durant l'acte, amb el premi a la millor iniciativa en l'administració local, l'automatització de l'actualització de les fitxes tècniques de vehicles en el padró municipal de l'Ajuntament de Girona, a partir de fitxes en PDF enviades per les gestories. La digitalització en el sector tèxtil d'Eurecat ha estat reconeguda com la millor iniciativa en la digitalització de l'empresa. Per la seva banda, Doceo Software, per SUMAR, sistema de gestió completa i avançada de les factures de proveïdors, ha rebut el premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC. Performance Summit, de Launchmetrics, una campanya consistent en un esdeveniment virtual on més de 60 experts del sector de la moda, l'estil de vida i la bellesa de tot el món han participat oferint conferències i contingut per als professionals de la indústria, ha estat reconeguda amb el premi a la millor estratègia de màrqueting digital. El premi HIPRA Internacional ha estat per Atlas, de Launchmetrics, una iniciativa integral que incorpora tecnologies, processos i estàndards amb l'objectiu de compartir, enriquir, analitzar i facilitar l'accés a la informació de milers de clients. Coditramuntana ha rebut el premi Big Safebox Data per la seva sòlida trajectòria amb més d'una dècada de creixement sostingut en transformació digital. Finalment, el Premi Patronat EPS E-TECH al projecte tecnològic emergent ha estat per Eco torretes intel·ligents Marconn, de VILTEC per a subministraments d'aigua a espais millorant-ne l'eficiència, el control i l'optimització dels consums.

Just abans d’acabar, l’AENTEG ha presentat el nou logotip dels Premis E-TECH per a l’edició de l’any vinent en endavant, resultat del concurs de logotips que va obrir el maig passat i que, ha guanyat la mateixa empresa que havia fet el logotip que ha representat els Premis des de la primera edició del Saló E-TECH, ara fa més de vint anys, fins ara.